Fetiţa înecată în piscină la Iaşi este în stare critică. Medic: „Doar Dumnezeu mai poate face ceva“

Fetiţa înecată în piscină la Iaşi este în stare critică. Medic: „Doar Dumnezeu mai poate face ceva“

FOTO: Andrei Luca

Copila se zbate între viaţă şi moarte, după ce în urmă cu câteva zile s-a înecat în piscina din curtea casei sale.

Fetiţa în vârstă de 9 ani care s-a înecat în weekend în piscina din curtea casei sale se află în continuare sub monitorizarea medicilor de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, în stare critică. 

„Este ventilată mecanic. Beneficiază de toate resursele necesare pentru menţinerea funcţiilor vitale. E în stare extrem de gravă, cu prognostic rezervat. Din acest moment, doar Dumnezeu mai poate face ceva în plus faţă de ceea ce se aplică în momentul actual. Sunt cu sufletul alături de aceşti părinţi şi mă rog să fie salvat copilul”, a declarat Alina Belu, manager la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 

Tragedia s-a produs în comuna Horpaz, la câţiva kilometri de Iaşi. Fetiţa s-ar fi băgat în piscină şi nu a mai reuşit să iasă singură, neştiind să înoate. Salvatorii au găsit-o fără suflare şi au resuscitat-o timp de câteva minute. 

„Au fost urgenţe cauzate de căldură, dar cea mai gravă urgenţă din weekend a fost intervenţia la un copil de 9 ani, o fetiţă, înecată în piscina ca­sei, o fetiţă găsită în stop cardio-respirator, resuscitată vreme îndelungată de echipajul de la Terapie In­tensivă. Activitatea cardiacă s-a obţinut, copilul a fost transferat la secţia ATI, a Spitalului de Copii Sfânta Maria cu prognostic însă foarte rezervat“, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi, în ziua tragediei. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările