Fetiţă de 12 ani cu ambele picioare strivite după un accident terifiant pe drumul european. Cărţile şi caietele copilei, împrăştiate pe şosea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caietele şi cărţile copile, împrăştiate pe şosea
Caietele şi cărţile copile, împrăştiate pe şosea

O copilă de 12 ani din comuna Leţcani a ajuns la spital cu răni extrem de grave după ce a traversat neregulamentar şi a fost strivită de o maşină ce venea spre Iaşi. Fetiţa are ambele picioare rupte şi a fost salvată de medici şi martori de la moarte.

Accidentul îngrozitor a avut loc vineri, 14 decembrie, la ora 7.00, pe raza localităţii Leţcani, traversată de E583. Potrivit informaţiilor oferite de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, confirmate pentru „Adevărul” de persoane care au fost la faţa locului, fetiţa ar fi traversat neregulamentar, printr-un loc situat la aproximativ 40 de metri de o trecere de pietoni, într-o zonă cu vizibilitate redusă.

O maşină marca Peugeot condusă de un bărbat de 42 de ani, care venea înspre Iaşi, a surprins-o şi lovit-o brutal pe copilă. O imagine surprinsă de martori imediat după accident arată cum cărţile cu care micuţa mergea la şcoală au fost împrăştiate pe şosea. După impact, fetiţa a intrat în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au fost începute de martori şi continuate de cadrele medicale. După aproximativ 20 de minute, victima şi-a revenit şi a putut fi transportată la spital.

Potrivit medicilor, I.L.B a fost diagnosticată cu tramatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal, contuzie de bazin, dar şi fractură a femurului de la ambele picioare. Ea a fost dusă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, unde va rămâne internată, cel mai probabil, în următoarele săptămâni. 

accident letcani

Copila provine dintr-o familie nu foarte înstărită iar locuitori din Leţcani şi-au manifestat intenţia de a merge la spital, pentru a o ajuta cu cadouri de Sărbători.

Şoferul care a accidentat-o este originar din comuna ieşeană Popeşti şi a fost testat cu alcooltestul, imediat după impact. Rezultatul a fost negativ. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporrală din culpă”, ne-a precizat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite