Femeie filmată în timp ce freca un mănunchi de măşti de racla Sfintei Parascheva, la Iaşi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură TVR Iaşi
Captură TVR Iaşi

Femeia stabilită în Italia, originară din Bistriţa-Năsăud, spune că a făcut acest gest pentru a-şi proteja familia de coronavirus.

O româncă stabilită în Italia, venită special în România pentru pelerinajul la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi, a fost filmată în timp ce freca racla sărutată de zeci de mii de persoane cu un mănunchi de măşti, pe care le va duce celor dragi, pentru a se apăra împotriva infectării cu Sars-CoV-2. 

"Am simţit, aşa, o chemare şi sunt 5 sau 6 ani de când eu vin aici. Locuiesc în Italia, sunt cetăţean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei (n.r. - Sfânta Parascheva). Anul ăsta soţul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. Foarte mult ajutorul îl simt. Le duc acasă (n.r. - despre măşti) pentru ei", a declarat femeia, intervievată de reporter.

Gestul femeii a fost filmat de către reporterii TVR Iaşi, iar imaginile pot fi văzute în videoclipul de mai jos. 

Până în acest moment, la pelerinajul organizat la Iaşi, pe la racla Sfintei Parascheva au trecut peste 30.000 de persoane, iar autocarele cu pelerini continuă să sosească în judeţul cu o rată a incidenţei care se apropie de 7 cazuri la mia de locuitori.
 

Organizatorii dezinfectează în mod regulat racla atinsă şi sărutată de persoanele care trec cu speranţă pe la moaştele Sfintei. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Care este diferenţa între doza 3 suplimentară de vaccin COVID-19 şi doza 3 de rapel (booster)

Bilanţ COVID. Explozie de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în 24 de ore.  Record şi la numărul de decese

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite