Familie de români cu 28 de membri, adunată la Iaşi, de peste tot în lume, cu ocazia vizitei papei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa i-a binecuvântat pe cei mai mici membri ai familiei FOTO EPA EFE
Papa i-a binecuvântat pe cei mai mici membri ai familiei FOTO EPA EFE

O familie formată din 28 de persoane a fost prezentă pe scena amplasată în faţa Palatului Culturii din Iaşi, cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Elisabeta, mama a 11 copii - despre care a spus că locuiesc în diferite ţări, a rostit un mesaj către Suveranul Pontif. Îl redăm mai jos.

„Sfinte Părinte, noi, Elisabeta şi soţul meu Ioan, am venit dintr-un sătuc de la periferia judeţului Iaşi, acolo mica noastră comunitate catolică trăieşte în armonie şi respect cu membrii comunităţii ortodoxe. Nu am venit singuri, ci împreună cu toţi cei 11 copii ai noştri, 7 din ei au ales să îşi întemeieze şi ei familii, iar 4 au ales calea consacrării în slujba Domnului: doi preoţi şi două surori. Unii dintre ei au venit de peste hotare pentru a fi aici. Din Belgia, din Italia sau de peste Prut, din Republica Moldova. Şi azi ne-am adunat cu toţii precum odinioară, când în fiecare duminică dimineaţă luam drumul spre biserica dedicată sfântului nostru ocrotitor Anton de Padova. Îi mulţumim astăzi lui Dumnezeu pentru darul credinţei pe care l-am primit şi noi de la părinţii şi bunicii noştri.

Munca şi rugăciunea, împreună, ne-au ajutat să dăm mai departe copiilor noştri această putere a credinţei. Astăzi ne rugăm pentru copiii şi nepoţii noştri ca şi ei să rămână aproape de Dumnezeu.

Visăm ca tot poporul nostru să nu uite de rădăcinile sale, să trăiască în pace, şi în sine şi în Dumnezeu. Ne rugăm şi pentru Sanctitatea dumneavostră, Sfinte Părinte”.

Papa Francisc a fost prezent la Iaşi sâmbătă, 1 iunie, în timpul celei de-a doua zile a vizitei pe care o desfăşoară în România. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite