Familia din Iaşi care şi-a botezat copilul Neymar. Care sunt cele mai folosite nume pentru nou-născuţii moldoveni

Familia din Iaşi care şi-a botezat copilul Neymar. Care sunt
cele mai folosite nume pentru nou-născuţii moldoveni

Neymar are un tiz la Iaşi

Numele starului brazilian a fost atribuit de către ofiţerii de la Evidenţa Populaţiei unui copil născut, în 2017, în judeţul Iaşi. Alţi părinţi şi-au botezat copii Serena sau Adonis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei (DLEP) anul trecut, la Iaşi, la Iaşi s-au născut 8.110 de copii, dintre care 4.070 au fost fetiţe. Cei mai mulţi dintre bebeluşi au fost aduşi pe lume în luna iulie (785 de cazuri), la polul opus situându-se luna aprilie (551 de cazuri).

„În urma acestei analize am remarcat faptul că în 75% din cazuri părinţii au decis să atribuie câte două prenume la naştere, în topul preferinţelor fiind prenumele tradiţionale (în strânsă legătură cu sărbătoarea religioasă apropiata zilei de naştere). Astfel, dacă în luna mai au fost preferate prenumele Elena şi Constantin, în luna august a fost rândul prenumelor Maria şi Marian. De precizat ar mai fi că în unele cazuri au fost şi părinţi care au ales prenume inspirate din telenovele, din lumea fotbalului sau din cea mondenă: Neymar, Ezra, Serena, Adonis sau Cataleya”, a precizat directorul executiv al DLEP Iaşi, Marius Bodoga.

Acesta a mai menţionat că, în topul celor mai frecvente prenume compuse au ieşit în evidenţă următoarele: Ana-Maria, David-Andrei, Rareş-Andrei, Sofia-Maria, David-Constantin, Sofia-Elena, Eva-Maria, Anastasia-Maria. Reprezentanţii DLEP au făcut şi un top al prenumelor tradiţionale: Maria (1.058 de cazuri), Andrei (642 de cazuri), Elena (431 de cazuri), Ioana (394 de cazuri), Ştefan (379 de cazuri), Matei (293 de cazuri), Alexandru (292 de cazuri), Gabriel (267 de cazuri), Andreea (237 de cazuri), Constantin (215 de cazuri).

Unii părinţi au preferat nume de inspiraţie străină, cele mai frecvente sunt Nicolas, Sara, Eric (Erik), Rebeca, Ianis, Alessia, Dominic, Maya, Mario, Erica (Erika), Patrick, Raisa, Lucas, Anais, Mateo, Ariana, Efrem.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: