Explozia de la Iaşi: profesor universitar şi soţia sa cercetător, persoanele care au murit. „Nu au fost doar doi bătrâni, au fost două suflete pereche”

Explozia de la Iaşi: profesor universitar şi soţia sa
cercetător, persoanele care au murit. „Nu au fost doar doi bătrâni, au fost
două suflete pereche”

Explozia a provocat decesul a două persoane FOTO Dan Luca/Ziarul de Iaşi

Profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, şi soţia sa, fost cercetător la Institutul Petru Poni, ambii pensionari, sunt cele două persoane care au murit, în seara zilei de luni, 1 august, în urma exploziei ce a avut loc la un bloc din cartierul ieşean Copou.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu au fost doar doi bătrâni, au fost două suflete pereche, se iubeau şi încă se iubesc. Au făcut multe persoane să zâmbească şi să se simtă în siguranţă. Erau nişte persoane de nota 10+. Ei încă sunt lângă noi. Nu mai sunt fizic, dar sufletul lor e printre noi şi va rămâne. Eu, copila fiind, nu pot să zic multe, în afară că au fost nişte oameni superbi şi că ei sunt într-un loc mai bun, sunt bine, au murit împreună şi sunt împreună”, e mesajul publicat de trei dintre locatarii blocului C2, referitor la dispariţia celor doi bătrâni.

Alte 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma deflagraţiei, 3 mai fiind spitalizate în cursul dimineţii de marţi, 2 august. Medicii spun că starea acestor pacienţi este stabilă, ei fiind transferaţi la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii suplimentare.

Blocul C2, de pe strada Văscăuţeanu nr. 8, a explodat luni, în jurul orei 20.00, autorităţile ieşene bănuind că sursa deflagraţiei ar putea fi o acumulare de gaze de la un apartament. 

De altfel, în cursul serii de ieri, mai mulţi locatari au precizat presei că au simţit miros de gaz în ultimele zile, neputând preciza cu exactitate dacă a fost făcută sau nu o sesizare către instituţiile abilitate.FOTO ZIARUL DE IAŞI

Explozia a izbucnit la unul dintre nivelurile inferioare ale imobilului, un bloc vechi, de cel puţin 40 de ani, în care locuiau în genere persoane în vârstă. Puterea deflagraţiei a fost atât de puternică, un vecin declarând pentru corespondentul „Adevărul” că bucăţi din bloc au lovit până şi maşinile situate în apropierea imobilului, fără a provoca daune suplimentare.

Zeci de echipaje al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Ambulanţă sau Poliţie s-au deplasat la faţa locului, încercând să preîntâmpine o altă explozie şi să evacueze persoanele care rămăseseră blocate în bloc. Persoane de la etajele superioare au fost scoase de pompieri şi după câteva zeci de minute de la deflagraţie.Autorităţile ieşene vor expertiza în cursul zilei de marţi, 2 august, Blocul C2 pentru a afla care este sursa exploziei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: