Evoluţia pandemiei, analizată de managerul unui spital din prima linie a luptei cu COVID-19. Veştile sunt bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi  FOTO Arhiva personală
Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi  FOTO Arhiva personală

Potrivit datelor oferite de autorităţi, în ultimele zile numărul externărilor persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 s-a dublat faţă de cel al internărilor.

Veşti bune din partea medicilor care să află în prima linie în lupta împotriva virusului Sars-COV-2. Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a subliniat că numărul infectărilor intră pe un trend descendent. Ceea ce înseamnă că vârful valului cinci a fost atins.

„Aşa cum am preconizat, de la debutul acestei săptămâni a început să scadă numărul pacienţilor cu infecţia SARS COV 2. Asta înseamnă că vârful valului cinci a fost atins. În momentul de faţă, suntem într-o fază de platou, cu tendinţă de scădere a numărului de pacienţi SARS COV 2 pozitivi”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În scădere este şi numărul pacienţilor cu forme medii şi grave internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. „Ieri (miercuri, 16 februarie n.r.) la noi erau internaţi 130 de pacienţi cu forme medii şi trei pacienţi cu forme severe, îngrijiţi în ATI. La Leţcani, avem în îngrijire opt pacienţi pe salon şi 20 la ATI”, a subliniat dr. Florin Roşu.

Sfârşitul pandemiei 

Medicul din Iaşi estimează că în luna aprilie vom putea vorbi de o acalmie pandemică. Potrivit acestuia, la sfârşitul anul 2022 şi începutul anului 2023, omenirea se va obişnui să trăiască cu acest virus.

„Luna aprilie, din punctul meu de vedere, va fi una dominată de acalmie pandemică, reprezentând premisele sfârşitului pandemic. În opinia mea, la sfârşitul lui 2022, începutul lui 2023, tot globul se va obişnui cu toate aspectele care ţin de această boală. Vom ajunge, cel mai probabil, să facem o singură doză de vaccin, aşa cum este la gripă, boală total diferită de COVID-19. Cu toate acestea, măsurile de prevenţie şi de protecţie, precum purtarea măştii, trebuie să devină o obişnuinţă”, a conchis dr. Florin Roşu.

Sursa: medicul Florin Roşu

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

De unde ştiu americanii că ruşii nu s-au retras de la graniţa Ucrainei. Cu ce tehnică survolează Marea Neagră

Ministerul Apărării clarifică de ce a apărut peste noapte o tabără militară în apropiere de graniţa română cu Ucraina

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite