Estul Sălbatic de la graniţa cu Basarabia. Răzbunarea unui raket cu pistol letal, care a împuşcat doi oameni. „Era disperat şi a scos pistolul în faţa porţii”

Estul Sălbatic de la graniţa cu Basarabia. Răzbunarea unui raket cu pistol letal, care a împuşcat doi oameni. „Era disperat şi a scos pistolul în faţa porţii”

Tânărul împuşcat în picior şi soţia celui împuşcat în abdomen FOTO Adevărul

Un bărbat de 32 de ani din comuna Bivolari, localitatea situată la graniţa cu Republica Moldova, a fost reţinut pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi fiind acuzat de tentativă la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Chiriac a fost prins de poliţişti cu ajutorul aparaturii de termoviziune în noaptea de 23 spre 24 iunie. Bărbatul, cunoscut ca având legături cu reţelele de trafic de ţigări, voia să fugă în Republica Moldova după ce a împuşcat două persoane.

Scandalul din comuna Bivolari s-a dezlănţuit în seara zilei de 23 iunie.  Atunci, Chiriac a luat din casă un pistol letal şi a plecat înspre locuinţa fostei sale iubite. În jurul orei 22.30, a strigat la poarta fetei şi l-a chemat pe tată, cu care procurorii spun că individul avusese un conflict anterior.

„Era disperat şi beat şi a scos pistolul în faţa porţii. Noi eram la vreo câţiva metri mai în spate când a spus că nu are treaba cu mine şi cu fiica mea. Noi am intrat într-o anexă şi soţul meu a ieşit pentru că a auzit gălăgie. Atunci l-a împuşcat“, a declarat Daniela Prisăcaru, soţia victimei.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost preluat de un echipaj medical, după ce fiica acestuia a sunat la 112. Acesta a fost rănit grav, fiind împuşcat în artera femurală. „Pacientul este intubat şi ventilat în ATI, dar stabil hemodinamic“, a precizat medicul Ovidiu Popa, de la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon“ Iaşi.

Individul e recidivist

După ce l-a împuşcat pe tatăl fostei sale iubite, Chiriac a plecat spre casă. Pe drum, şi-a adus aminte de un conflict mai vechi pe care îl are cu un alt bărbat, Andrei O., cu care a fost coleg de clasă, dar şi în sala de judecată - într-un dosar de contrabandă de ţigări. E vorba de un dosar în care principalul inculpat e temutul Marian Chirilă Plugaru, un interlop basarabean aciuat de câţiva ani în Iaşi şi care e dat în urmărire internaţională după ce a fost vânat de procurorii DIICOT. Despre Plugaru, spun surse, se ştie că s-ar afla într-o puşcărie din Republica Moldova. Andrei O. a povestit ieri că Florin Chiriac ar fi încercat să îl ucidă nu doar pe el, ci şi pe soţie.

„Soţia plimba copilul ca să-l adoarmă, când el a încercat să o împuşte. A tras de la poartă; soţia a venit la mine şi mi-a zis: «ieşi repede, că intră cineva peste noi şi ne împuşcă, ne omoar㻓, a spus Andrei O.


Împuşcăturile de la casa celei de-a doua victime FOTO Adevărul 

În dreptul casei acestuia, Chiriac a tras cu arma de foc, proiectilul lovindu-l pe fostul său coleg de clasă în laba piciorului. Andrei O. a sunat la 112 şi a cerut ajutor. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au pornit în urmărirea lui Chiriac. Acesta a fost prins înainte de a trece Prutul înot, fiind identificat cu ajutorul aparaturii de termoviziune a Poliţiei de Frontieră.

„Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Acesta va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a spus  Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Florin Chiriac a mai fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare de Tribunalul Iaşi în dosarul în care a fost judecat alături de un interlop pe nume Marian Chirilă Plugaru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările