Escrocherie prin „metoda jurnalistul”. Cum au fost păcăliţi primari şi preoţi cu publicarea unor investigaţii fictive

Escrocherie prin „metoda jurnalistul”. Cum au fost păcăliţi primari şi preoţi cu publicarea unor investigaţii fictive

Sorin Traian Badea

Un escroc recidivist a fost condamnat după ce, pretinzând că este jurnalist, a păcălit mai multe persoane, inclusiv primari, că nu va publica pretinse materiale despre ele, în schimbul unor beneficii financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Traian Badea a primit cinci ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, după ce judecătorii au considerat că, juridic, nu poate fi tras la răspundere pentru şantaj. 

O primă faptă ar fi fost comisă în mai 2017, când Badea l-a sunat pe primarul din Clejani şi s-a recomandat ziarist al unui cotidian central. I-a cerut edilul să îl pună în legătură cu preotul din sat, deoarece, la adresa redacţiei, ar fi ajuns o reclamaţie pe numele acestuia.

Badea a încercat să îl păcălească pe preot să cumpere de la el false bonuri de benzină. Supărat că nu a reuşit, escrocul a trimis un mesaj primarului din Clejani, spunându-i că „nu procedează corect. Curtea de Conturi va face lumină”. 

„Primarul a realizat faptul că persoana necunoscută este una şi aceeaşi cu cea din luna noiembrie 2008, din timpul alegerilor parlamentare, care l-a  înşelat prin aceeaşi metodă cu suma de 4.500 lei”, se arată în motivare aprimei instanţe. 

Sorin Traian Badea a reuşit să păcălească reprezentantul unei firme care avea contracte publice, dar şi un preot, obţinând de la aceştia aproape 1.500 de lei pentru a nu publica pretinse materiale. Metoda era aceeaşi: le vindea false bonuri de benzină. 

La un moment dat, se mai arată în documentul citat, Badea a sunat fostul primar din Ştefăneştii de Jos, căruia i-a spus că îi poate oferi „o caseta, poze, cu un preot si doi cetăţeni din Ştefăneşti”. Fostul edil a achitat şi el 700 de lei pentru falsele bonuri. Procesul lui Badea se află acum la Curtea de Apel Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: