Escrocată de cumătra. Cum s-a trezit o femeie din Iaşi cu şase abonamente telefonice pe numele ei, fără să ştie

Escrocată de cumătra. Cum s-a trezit o femeie din Iaşi cu şase abonamente telefonice pe numele ei, fără să ştie

Femeia a obţinut mai multe telefoane mobile în urma abonamentelor încheiate FOTO Arhivă

O femeie de 45 de ani din judeţul Iaşi este judecată pentru înşelăciune după ce a încheiat mai multe abonamente de telecomunicaţii cu o firmă de specialitate, folosind însă identitatea unei rude prin alianţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zinaida Popa, originară din Republica Moldova, a folosit identitatea unei cumătre de-ale sale care avea o firmă, fără ca aceasta din urmă să ştie. 

Escrocheria a avut loc în perioada februarie-martie 2019, când Popa a discutat telefonic cu reprezentanta unei firme de telecomunicaţii care este parteneră cu operatorul Telekom. Având o copie a actului de identitate a cumătrei sale, dar şi certificatul de înregistrare al firmei acesteia, Popa i-a folosit şi numele celei căreia i-a botezat un copil. 

A încheiat încheiat astfel şase contracte, primind în schimb telefoane şi televizoare. Escrocheria a ieşit la iveală atunci când cumătra sa a primit facturile acasă pentru servicii despre care nu ştia. 

În primă instanţă, judecătorii ieşeni au condamnat-o pe Zinaida Popa la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, însă a formulat apel. Magistraţii au mai decis ca femeia să îi achite daune morale de 10.000 de lei cumătrei sale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: