Escrocată de cumătra. Cum s-a trezit o femeie din Iaşi cu şase abonamente telefonice pe numele ei, fără să ştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 45 de ani din judeţul Iaşi este judecată pentru înşelăciune după ce a încheiat mai multe abonamente de telecomunicaţii cu o firmă de specialitate, folosind însă identitatea unei rude prin alianţă.

Zinaida Popa, originară din Republica Moldova, a folosit identitatea unei cumătre de-ale sale care avea o firmă, fără ca aceasta din urmă să ştie. 

Escrocheria a avut loc în perioada februarie-martie 2019, când Popa a discutat telefonic cu reprezentanta unei firme de telecomunicaţii care este parteneră cu operatorul Telekom. Având o copie a actului de identitate a cumătrei sale, dar şi certificatul de înregistrare al firmei acesteia, Popa i-a folosit şi numele celei căreia i-a botezat un copil. 

A încheiat încheiat astfel şase contracte, primind în schimb telefoane şi televizoare. Escrocheria a ieşit la iveală atunci când cumătra sa a primit facturile acasă pentru servicii despre care nu ştia. 

În primă instanţă, judecătorii ieşeni au condamnat-o pe Zinaida Popa la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, însă a formulat apel. Magistraţii au mai decis ca femeia să îi achite daune morale de 10.000 de lei cumătrei sale. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite