Erou de profesie. Bogdan Zamfir, medicul militar care fentează moartea FOTOGALERIE

Erou de profesie. Bogdan Zamfir, medicul militar care fentează moartea FOTOGALERIE

Medicul Bogdan Zamfir a stat şase luni în Afganistan în cadrul unei misiuni militare

Bogdan Zamfir (37 de ani) este unul dintre cei mai apreciaţi tineri specialişti în medicina de urgenţă din Iaşi. De pe poziţia de medic rezident la SMURD a acceptat o misiune de şase luni în Afganistan, alături de „Lupii Negri".

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Bogdan Zamfir, deşi aflat abia la începutul carierei, a reuşit să impresioneze atât nume grele din medicina ieşeană, cât şi pe cei pe care i-a salvat când duceau lupta cu moartea.

Sucevean de origine şi provenit dintr-o familie de profesori, medicul Bogdan Zamfir a povestit pentru „Adevărul" că şi-a propus încă din adolescenţă să urmeze o carieră medicală, de preferinţă în Armată.

A urmat cursurile Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti. La finalul studiilor universitare, a vrut să fie mai aproape de casă, motiv pentru care a ales Iaşiul.

În perioada iulie 2003-ianuarie 2004, medicul Zamfir a avut parte de cea mai intensă experienţă a carierei de până acum: a însoţit batalionul „Lupii Negri" într-o misiune în Afganistan.

„A fost ceva cu totul diferit de meseria din ţară, mult mai dinamică, mai activă. Am lucrat cu formaţiuni medicale americane. Recunosc că au fost momente în care m-am simţit în pericol", mărturiseşte medicul.

În acea misiune pe care o vede ca fiind vârful carierei sale a fost martor la moartea a doi colegi, lucru care l-a marcat.

„Eram 400 de persoane plecate în misiunea de luptă. Când cei doi colegi au murit cu toţii am fost marcaţi pentru că noi acolo eram ca o mare familie. Stăteam şi ne gândeam care va fi următorul", ne-a povesteşte medicul.

Deşi tentat să repete experienţa, medicul Zamfir are, deocamdată, alte priorităţi. „Recent am devenit tătic pentru a doua oară şi m-am gândit la copiii mei, la soţie, la familie şi am refuzat o altă misiune. Nu se ştie niciodată, dar deocamdată nu vreau să mă mai duc în misiuni militare", spune doctorul.


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea fotografii cu medicul Bogdan Zamfir

Şi-a luat în serios rolul de salvator de vieţi profesionist şi se hrăneşte din adrelina pe care i-o oferă serviciul, cu neajunsuri şi împliniri. „Nu mă văd lucrând în o altă ramură medicală. Îmi place că mereu se schimbă peisajul, pacienţii. Sunt şi extrem de multe dezamăgiri pentru că avem pacienţi care sfârşesc sub ochii noştri, dar de multe ori avem şi bucuria că i-am salvat. Eşecul te perfecţionează", spune medicul Zamfir.

Are totuşi o slăbiciune pe care o recunoaşte cu fruntea sus. „Cel mai tare mă marchează când sunt martorul morţii copiilor. Mi se pare că viaţa li se opreşte mult prea devreme", spune medicul Zamfir.

Medicul Bogdan Zamfir a ieşit pe locul 4 în campania „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte" realizată anul trecut de cotidianul „Adevărul".

Cine este medicul rezident Bogdan Zamfir

-         În 2000 a absolvit Facultatea de Medicina Generala - U.M.F. „Carol Davila" Bucureşti / Institutul Medico-Militar

-         2006-2007: Master Management Sanitar - Facultatea de Bioinginerie Medicală - U.M.F. „Gr.T.Popa" Iaşi

-         2008-prezent: Rezidenţiat în specialitatea Medicină de Urgenţă

-         ian.2001-dec.2001: Medic stagiar - Spitalul Clinic de Urgenţe Militar Central „Dr. Carol Davila" Bucureşti

-         2010 a urmat cursurile postuniversitare  „Training Course for Radiological Emergency First Responders" şi „Outbreak Response and Bioterrorism Investigation".

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările