Cât de eficiente sunt măştile de protecţie împotriva tulpinii Omicron. Experimentul medicului Pautov VIDEO

Cât de eficiente sunt măştile de protecţie împotriva tulpinii Omicron. Experimentul medicului Pautov VIDEO

FOTO Captură de ecran

Dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni şi asistent de cercetare, a făcut un experiment şi a testat eficienţa fiecărui tip de mască, folosind un vaporizator fără nicotină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiile de până acum arată că Omicron este mult mai transmisibil decât variantele de coronavirus care au venit înaintea sa. Se răspândeşte de cel puţin trei ori mai repede decât Delta, lucru confirmat de creşterile abrupte de cazuri raportate în ultima perioadă. 
 
Populaţia a fost îndemnată, în acest context, să opteze pentru măşti chirurgicale cu trei straturi şi pentru măşti FFP2, care oferă mai multă protecţie împotriva aerosolilor, particulele mici din aer care facilitează răspândirea virusurilor. 
 
Contează însă şi cum purtăm aceste măşti, spun medicii. În cazul măştilor textile, aceşti aerosoli nu sunt opriţi, ci trec prin acel material. 
 
Dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, a făcut un experiment şi a testat eficienţa fiecărui tip de mască, folosind un vaporizator fără nicotină. 
 
„În cazul de faţă, persoana infectată nu poartă nicio mască şi vedem cum aerosolii se duc drept în faţa celui cu care vorbeşte. Dacă punem o mască textilă, din material, vedem că aceşti aerosoli trec, sunt oprite picăturile mari, dar aerosolii mici vor trece prin această mască”, explică dr. Mihai Pautov. 
 
În cadrul aceluiaşi material video urcat pe reţelele de socializare, medicul a testat şi măştile chirurgicale şi cele FFP2. 
 
„Dacă purtăm o mască chirurgicală vedem că aceşti aerosoli nu se duc direct în faţa persoanei cu care vorbim, dar vor trece prin marginile acestei măşti. Şi, practic, vor umple camera în care stăm cu aceşti aerosoli. În cazul măştii FFP2, dacă am purta-o corect, nu am vedea aceşti aerosoli care trec pe lângă mască. Însă, măştile pe care le purtăm acum în România, acestea FFP2, au acele elastice foarte subţirele şi nu pot ţine masca foarte strânsă pe faţă. Aduceţi-vă aminte de acele poze cu medici care purtau, la începutul pandemiei, măşti FFP2, şi care ne arătau poze cu acele leziuni pe toată faţa făcute din cauza presiunii cu care masca apasă”, mai explică dr. Mihai Pautov. 
 
În final, medicul îndeamnă la vaccinare împotriva COVID-19. 
 
Sursa: YT/Doctor Mihail
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările