Dubla crimă de la Iaşi. Misterul stă într-o pereche de pantofi. Avocat: „Este o coincidenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

O coincidenţă nefericită, asta spune principalul suspect în cazul dublei crime de la Iaşi că i se întâmplă. Apar noi dovezi în dosar, iar procurorii şi criminaliştii aşteaptă expertiza ADN.

Apar noi detalii în cazul dublului asasinat de la Iaşi. Părţile implicate în cazul uciderii celor doi tineri în casa de pe Moara de Vânt la începutul lunii decembrie a anului trecut se pregătesc pentru următoarea înfruntare. 

În prezent, procurorii şi criminaliştii aşteaptă rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi aparţin tinerilor ucişi. Arma crimei este în continuare de negăsit. 

La audierile din urmă cu o săptămână, Ahmed Sami el-Bourkadi a justificat urmele de pantofi găsite la locul crimei. Cei cu care a mers în Italia sunt asemănători cu urmele găsite în casa groazei, imobilul de pe Moara de Vânt unde au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu.

 „A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe”, a precizat avocata Raluca Andrei, potrivit Ziarului de Iaşi. 

Schimbarea înfăţişării

Tânărul marocan, principal suspect în acest caz, a justificat în faţa procurorilor şi schimbarea înfăţişării: camerele de supraveghere de pe aeroportul Iaşi l-au surprins cu barbă lungă, iar în Italia acesta s-a bărbierit.

„Această schimbare s-a produs în Italia. Dumnealui a vrut să se pregătească pentru excursie încă de când era în România, a încercat să-şi facă programare la un salon, dar din cauza cursurilor, a programului de la facultate, nu a mai apucat să facă acest lucru”, mai spune avocata.

Amintim faptul că marocanul Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi.

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Dublul asasinat de la Iaşi. Cum a reacţionat marocanul când i-au fost arătate poze cu cadavrele

Noi restricţii decise de CNSU: Măştile textile şi cele din plastic transparent, interzise. Ce alte măsuri au mai decis autorităţile | DOCUMENT

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite