Droguri găsite la percheziţiile efectuate în dosarul fraudei de la Opera din Iaşi

Droguri găsite la percheziţiile efectuate în dosarul fraudei de la Opera din Iaşi

FOTO Andrei Luca

Potrivit unor surse din anchetă, acasă la unul dintre angajaţii de la Opera din Iaşi au fost găsite droguri, mai exact grame de canabis.

În timpul descinderilor din ancheta de la Opera Naţională Română din Iaşi, procurorii DIICOT au găsit droguri acasă la unul dintre angajaţii operei. Potrivit bzi.ro, surse din anchetă arată că acasă la fiica vitregă a lui Cristi Minculescu (asistentul de regie Mădălina Minculescu de la Opera ieşeană), ar fi fost găsite droguri, mai exact canabis. 
 
Mădălina Minculescu apare în dosar în legătură cu modul în care firmele Tustream SRL şi Altrax SRL ar fi asigurat diverse servicii, îndeosebi decoruri, pentru Opera din Iaşi. 
 
Beatrice Rancea, managerul Operei din Iaşi, a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iaşi şi din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor DIICOT. În context, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu Beatrice Rancea pentru Opera Naţională Română din Iaşi. 
 
Alături de Beatrice Rancea, în dosar mai apar Aligheri Iaţâc, Şef Partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, Maria Eşanu, asistent scenografie, Daniela Ştefan Naforiţă, contabil-şef al Operei. 
 
Aceştia sunt cercetaţi penal într-un dosar privind nereguli financiare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările