Drama unui bărbat proaspăt divorţat. A doua zi după despărţire, şi-a luat adio de la fiice şi a băut un litru de insecticid

Drama unui bărbat proaspăt divorţat. A doua zi după despărţire, şi-a luat adio de la fiice şi a băut un litru de insecticid

Un bărbat proaspăt divorţat a încercat să se sinucidă a două zi după despărţirea legală de soţia sa. Înainte de a-şi pune capăt zilelor, bărbatul şi-a luat adio de la fetele sale printr-un SMS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe A., un bărbat de 47 de ani din comuna Şipote, judeţul Iaşi, a încercat să se sinucidă cu organo-fosforat. Disperat de situaţia în care se afla, la două zile după divorţ, marţi, 25 octombrie, bărbatul a băut un litru de insecticid.

Înainte să recurgă la gestul necugetat, bărbatul şi-a luat adio de la fiicele sale studente, scriindu-le câte un SMS.

Tinerele au fost cele care au şi anunţat incidentul la numărul unic de urgenţă 112. Bărbatul a băut un litru de insecticid într-un apartamentul din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, acolo unde locuiau fetele sale, studente în Iaşi.

Victima a încercat să se sinucidă în timp ce fiicele sale nu erau acasă. Potrivit autorităţilor, bărbatul venise în vizită la fiicele sale, iar când acestea au plecat la cursuri, a băut lichidul toxic.

Bărbatul a fost preluat de la faţa locului inconştientă de un echipaj SMURD. Bărbatul din Şipote a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, unde i s-au acordat primele îngrijiri. Ulterior, pacientul a fost internat în Clinica Medicală II, fiind supravegheat în secţia ATI a unităţii medicale.„Pacientul a băut aproximativ un litru de insecticid. Fiind un caz deosebit de grav, când a ajuns în UPU, s-au folosit zeci de fiole de atropină, primul medicament care se administrează în intoxicaţii de acest fel. Mai mult, i s-a pus plasmă, i s-au administrat tratament cu enzime pentru efecte pozitive la nivel cerebral şi nivelul aparatului respirator. În prezent, pacientul este internat ATI şi este intubat şi ventilat mecanic. Prognosticul în cazul său este rezervat“, a subliniat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

La aproape 48 de ore de la tentativa de sinucidere victima este internată în stare stabilă în spitalul ieşean. Potrivit medicilor, primele 72 de ore după intoxicaţie cu organo-fosforat sunt critice pentru pacient. Intoxicaţia cu insecticid determină apariţia unor complicaţii deosebit de grave.

Intoxicaţia se poate manifesta, în funcţie de cantitatea ingerată, prin uşoare ameţeli sau transpiraţie, iar în cazuri severe prin dureri abdominale, tulburări de vorbire, tahicardie, tulburări respiratorii şi comă.

Citeşte şi:

Cine sunt cei patru membri ai echipajului SMURD Iaşi care au murit în elicopterul prăbuşit în R. Moldova. Doctoriţa lucra de un an şi jumătate la SMURD şi avea un copil

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările