Drama teribilă prin care trecea psihologul care s-a sinucis. „Şi psihologii au nevoie de ajutor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Petrescu / FOTO: ziaruldeiasi.ro
Cristian Petrescu / FOTO: ziaruldeiasi.ro

Colegii psihologului care s-a spânzurat în propriul cabinet au transmis mesaje de regret şi îi roagă pe cei din jur să nu îl eticheteze pe ieşean, fără a cunoaşte drama prin care acesta trecea.

Cunoscutul psiholog ieşean şi-a luat viaţa marţi, chiar în cabinetul unde primea pacienţii care aveau nevoie de ajutor. În jurul orei 17.00, colegele de la recepţie l-au sunat pe Cristian Petrescu pentru a-l anunţa că au sosit pacienţii care aveau programare la acea oră, dar acesta nu a răspuns la telefon. Astfel, colegii medicului s-au dus la uşa cabinetului şi pentru că nu a răspuns nici la bătaia în uşă, au intrat în cabinet, unde l-au găsit spânzurat de un cadru metalic. 

Cei care l-au cunoscut spun despre el că era o persoană destul de retrasă şi nu comunica foarte mult cu cei de la serviciu. În ziua fatidică, Petrescu a avut un comportament ciudat faţă de colegii de muncă. La intrarea în centru, acesta nu a salutat pe nimeni şi nu a scos niciun cuvânt, ducându-se direct către cabinetul lui, unde s-a izolat complet. 

“Astăzi, pentru noi, membrii Asociaţiei de Psihoterapie Integrativă şi Psihologie Clinică, timpul s-a oprit în loc. Bunul nostru coleg Cristian Petrescu, psiholog şi formator, s-a retras de pe scena vieţii lăsând în urma sa o imensă tristeţe şi un gol profund. Prin valoarea sa profesională şi umană, Cristian Petrescu a scris o pagină importantă în istoria asociaţiei noastre. Drum lin printre stele, Cristi! Sincere condoleanţe familiei îndurerate!”, este unul dintre mesajele transmise de colegii psihologului.

De asemenea, aceştia spun că cei din jur nu ar trebui să judece decizia lui Cristian, mai ales că nu cunosc faptele care l-au condus să apeleze la un asemenea gest. 

“Colegul meu, psihologul Cristian Petrescu a ales să oprească, de la sine putere, ceasul vieţii. In zilele următoare o să citiţi tot felul de tâmpenii despre el. Nu aveţi de ce să le credeţi..şi categoric nu judecaţi ceva ce nu ştiţi. Gândiţi-vă aşa: un tip foarte deştept s-a îmbolnăvit, iar boala a decis pentru el. Nu râdeţi de el. Nu îl etichetaţi. Şi psihologii au nevoie de ajutor”, a spus Radu Leca, unul dintre colegi. 

Presa locală scrie că psihologul, în vârstă de 50 de ani, ar fi fost în depresie din cauza faptului că unul dintre cei doi copii suferea de autism, iar acest lucru l-ar fi determinat să îşi ia viaţa. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Primar din Vrancea, ameninţat de un ofiţer STS: „Aţi deranjat doi colonei şi un general”

Investigaţie Agent Green: Ursul uriaş Arthur, împuşcat de un prinţ într-o arie naturală protejată

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite