Drama familiei fetiţei de 10 ani violate şi ucise în Italia: „Am înlemnit când am văzut ştirea la televizor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Mariei Ungureanu este în doliu după tragedia care s-a abătut asupra sa FOTO Adevărul
Familia Mariei Ungureanu este în doliu după tragedia care s-a abătut asupra sa FOTO Adevărul

Maria Ungureanu, o fetiţă de numai 10 ani din judeţul Iaşi, a sfârşit tragic duminica trecută, după ce a fost violată şi lăsată să se înece într-o piscină a unui restaurant din Italia. Micuţa locuia în Peninsulă de doi ani, de când părinţii săi au decis să o aibă alături în localitatea San Salvatore Telesino, din regiunea Campania, acolo unde cei doi lucrează de mai mult timp.

Maria Ungureanu şi-a pierdut viaţa duminică, 19 iunie, după ce a fost violată şi lăsată să se înece într-o piscină a unui restaurant din localitatea San Salvatore Telesino. Potrivit presei din Italia, fetiţa a fost văzută ultima dată în cursul după-amiezii de duminică, în jurul orei 19.00, plimbându-se prin piaţa din localitate. Peste aproape două ore, tatăl minorei alerta autorităţile că nu-şi găseşte copila. Căutările au fost demarate imediat, dar fără rezultat. Din piaţa Salvatore Pacceli fetiţei i s-a pierdut urma.

Patronul unui restaurant din localitate avea să anunţe după un timp că în piscina din faţa localului său pluteşte trupul unui copil. Alături se aflau nişte hăinuţe împăturite. Erau ale Mariei, moartă deja de câteva ore. Autopsia efectuată avea să arate că micuţa a murit înecată, neştiind să înoate. Medicii legişti au mai precizat că, înainte de a fi lăsată se se înece, copila de zece ani a fost violată. Principalul suspect pentru violarea şi uciderea Mariei este un tânăr român, Daniel, prieten cu tatăl fetiţei.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani le-a declarat anchetatorilor că nu ar fi fost în stare să-i facă un asemenea rău Mariei pe care o vedea ca pe o soră şi că nu el a violat-o şi ucis-o. Ancheta din localitatea San Salvatore Telesino este încă în curs, trupul fetiţei nefiind încă predat familiei pentru pregătirea funeraliilor, după cum au precizat aproapiaţi ai celor doi soţi.

Localnicii din Verşeni îngroziţi de sfârşitul tragic al Mariei

Înainte de a pleca la părinţii săi în Italia, Maria a mers la grădiniţă în satul natal, în Verşeni, comuna Mirosloveşti. Fetiţa a urmat grupa mijlocie şi cea mare alături de copii care acum au terminat clasa a IV. Educatoarea fetiţei, Monica Tudurache, a povestit că Maria era o copilă veselă, care venea zilnic la grădiniţă şi care, în ciuda nevoilor de acasă, participa la toate activităţile din grupă.

maria ungureanu

„A fost singurul copil la părinţi şi atunci şi mama şi tata şi-au dat silinţa să nu-i lipsească nimic fetei. Maria a mers cu toţi copiii în excursiile pe care le-am organizat la Iaşi şi la Piatra Neamţ. Era un copil cuminte care venea cu regularitate la grădiniţă. De fiecare dată era însoţită de mamă, iar când inclusiv mama a plecat în Italia, fetiţa a mers alături de părinţii săi”, a spus educatoarea. Maria Tudurache a mai povestit că, după ce fetiţa a plecat la părinţii săi în Italia, colegii de grupă au început să întrebe unde e Maria şi dacă o vor mai revedea. „Ne-a fost dor de ea atunci când părinţii s-au hotărât să o ia cu ei in Italia, dar speram că într-o zi se va revedea cu colegii de la grădiniţă, care atunci întrebau unde e Maria. Acum, nu ştiu dacă au aflat toţi, dar Maria este printre îngeri”, a arătat educatoarea.


Casa familiei Ungureanu din Mirosloveşti

maria ungureanu

Unchiul fetiţei, Constantin Ungureanu, a povestit că cei doi soţi au plecat să muncească ca să-i asigure un viitor fetiţei lor. Pe Maria au luat-o cu ei ca să nu le simtă lipsa. Acum copila era înscrisă în clasa a doua la o şcoală din localitate. În timpul liber, îi plăcea să meargă pe la biserică, unde cânta în cor, alături de alţi copii. În ziua în care a fost ucisă, Maria intenţiona să meargă la biserică.

„Noi am vorbit la telefon chiar în duminica în care s-a întâmplat nenorocirea. Şi fata şi mama voiau să meargă la o slujbă care se ţinea mai pe seară. A doua zi când am vorbit ne-au zis ce s-a întâmplat. Vă daţi seama că sunt terminaţi, fiind vorba despre unicul copil. Fratele meu mi-a spus că îl cunoaşte pe suspect de vreo doi ani şi că erau prieteni. Se pare că el a luat fata cu maşina din oraş, de unde se afla, şi a făcut această nenorocire”, a spus Constantin Ungureanu.


Piscina în care a fost ucisă Maria FOTO La Stampa

piscina maria ungureanu

Mătuşa Anuţa, sora bunicului Mariei, a povestit că, având în vedere că ancheta se prelungeşte, cel mai probabil Maria va fi înmormântată în San Salvatore Telestino. Pentru ea şi pentru fratele său, fetiţa care a crescut în curtea lor este cea mai frumoasă nepoţică pe care o au. „Era blonduţă, cu ochii mari şi tare curioasă. A stat cu noi o vreme pentru că părinţii încă nu aveau o casă. De asta au şi plecat, să-şi facă un rost, cum spunem noi. Dar ştiţi cum se spune? La omul sărac nici boii nu trag. Şi atunci uitaţi-vă ce s-a întâmplat. Noi am înlemnit când am văzut ştirea la televizor, iar acum nu avem niciun fel de veşti pentru că ei sunt ocupaţi cu procuratura”, a spus bătrâna.


Părinţii Mariei Ungureanu îi ajută pe anchetatorii locali să găsească criminalul FOTO La Stampa

parintii Maria Ungureanu

Rudele fetiţei au mai spus că, dacă va fi nevoie, îi va sprijini pe cei doi soţi atunci când vor reveni în ţară. „Ei doi nu o să mai fie oameni, după o aşa întâmplare. Eu sunt femeie bătrână, am auzit şi văzut multe, şi tot nu mi-am revenit din şoc. Darămite ei? Trebuie să fie terminaţi cu totul”, a mai spus mătuşa fetiţei. Contactat de reporterul „Adevărul”, tatăl Mariei a precizat că va face declaraţii după ce ancheta în cazul fetiţei sale se va încheia. „Acum nu pot şi nici nu sunt în stare să vorbim. Când vom avea un rezultat, vom discuta”, a spus Marius Ungureanu. În vârstă de 35 de ani, imediat după eveniment, tatăl copilei a precizat, potrivit presei din Italia, că are încredere în justiţia din peninsulă şi că vrea să se facă dreptate. În urma evenimentului tragic petrecut în San Salvatore Telestino, primarul comunităţii a anunţat că va declara zi de doliu ziua în care Maria va fi înmormântată.
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite