Două zile de sărbătoare la Golia, după premierea lucrărilor de conservare a monumentului istoric

Două zile de sărbătoare la Golia, după premierea lucrărilor de conservare a monumentului istoric

Sfinţire Mănăstirea Golia

Ieşenii vor putea vizita joi o expoziţie de grafică şi obiecte de sculptură sau vor lua parte la un recital de muzică clasică în Turnul Golia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentele sunt organizate pentru a anunţa faptul că vineri, va avea loc o ceremonie de dezvelire a plachetei Europa Nostra obţinută de "Proiectul de reabilitare şi dezvoltare turistică a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia" la Lisabona. 

Mănăstirea Golia intră din nou în şantier. Pictura murală va fi restaurată şi străzile din jurul edificiului, reabilitate

Proiectul de la Iaşi a fost ales din 226 de lucrări alături de alte 27 de lucrări.Placheta din bronz va fi dezvelită vineri, de la ora 13.30. La eveniment vor lua parte oficiali din administraţia publică locală, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai Ministerului Culturii şi Cultelor, dar şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Nord-Est. La eveniment a fost invitat şi Lucian Flaişer, fost preşedinte al CJ, în mandatul 2004-2008, cel care a dat startul lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric.

Premieră la Mănăstirea Golia din Iaşi. Turnurile, deschise publicului

Lucrările de la Golia au fost executate din fonduri europene de preaderare şi au costat peste 5 milioane de euro.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările