Două TIR-uri de documente, ridicate de procurori în urma percheziţiilor din dosarul Vitalaire. Firma îşi ţinea contabilitatea la Tecuci

Două TIR-uri de documente, ridicate de procurori în urma percheziţiilor din dosarul Vitalaire. Firma îşi ţinea contabilitatea la Tecuci

Percheziţii au avut loc la Iaşi şi la Tecuci FOTO Adevărul

Dosarul instrumentat împotriva firmei Air Vitalaire România atinge proporţii la care anchetatorii ieşeni nu se aşteptau. Surse juridice au precizat pentru că, în această dimineaţă, în urma percheziţiilor efectuate la o firmă din Tecuci, nu mai puţin de două TIR-uri cu documente ar fi fost ridicate de organele de anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

E vorba în principal de documentele ale firmei Air Vitalaire România, care are sediul în Iaşi. Societatea îşi depozita documentele contabile la o societate deţinută de un apropiat al lui Lucian Bentu, afaceristul care reprezintă Vitalaire şi care este originar din Tecuci, judeţul Galaţi.

Cantitatea impresionantă de documente contabile descoperite la sediul firmei din Tecuci i-a pus în dificultate pe anchetatori. Din cauza lipsei spaţiului de la Iaşi, documentele vor fi sigilate în judeţul Galaţi, urmând ca inspectori antifraudă de la Iaşi să fie trimişi pentru a le sorta şi aduce pentru analiză pe cele relevante.

Surse juridice au precizat că dosarul a fost deschis iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, însă preluat ulterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Ancheta este instrumentată de procurorii Iulian Ispir şi Ştefania Zaharia, care sunt ajutaţi, însă, şi de alţi colegi din unitate.

Joi dimineaţă, procurorii au descins în două locaţii din Iaşi, una la sediul Vitalaire, de pe strada Vasile Conta şi cea de-a doua pe strada Smârdan, unde este sediul avocatului Drgoş Bobu, reprezentant al Vitalaire în mai multe procese civile. În Tecuci, au avut loc, de asemenea, trei percheziţii, la firme apropiate de omul de afaceri Lucian Bentu.

În dosarul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cercetările se efectuează in rem pentru infracţiunea de evaziune fiscală, dar şi pentru alte fapte, au mai precizat sursele juridice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: