Două ouă gigantice, colorate în roşu şi galben, "au răsărit" în faţa Primăriei Iaşi. Edilii spun că nu există conotaţii politice

Două ouă gigantice, colorate în roşu şi galben,

Cele două obiecte sunt colorate cu beteală strălucitoare şi sunt încadrate de două lumânări uriaşe FOTO Adevărul

Şefii municipalităţii au decis să instaleze obiectele decorative în faţa Palatului Roznovanu, sediul Primăriei Iaşi, spre amuzamentul sau dezgustul multor ieşeni, care le consideră kitsch.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două ouă, confecţionate din metal, sunt colorate în roşu şi galben şi au fost instalate în faţa sediului Primăriei Iaşi, pe bulevardul central al oraşului, Ştefan cel Mare, unde recent au fost puşi la pământ peste 70 de tei.

Celelalte două decoraţiuni, înfăţişând lumânări, realizate tot din metal, au înălţimea de peste un metru.

Reprezentanţii primăriei spun că nu există nicio conotaţie politică în acest caz, roşul reprezentând culoarea PSD, iar galbenul culoarea cu care este asociat PNL, cele două partide formând alinţa aflată momentan la guvernare, USL.

"Nu e vorba aici de vreo conotaţie politică. Roşul este culoarea tradiţională a Paştelui. Semnifică sângele Mântuitorului, prin urmare este o simplă coincidenţă. Galbenul este, după roşu, cea mai folosită culoare la vopsitul ouălor”, a declarat Sebastian Buraga purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, citat de Mediafax.

Pentru achiziţionarea celor patru decoraţiuni, primăria a alocat suma de 900 de lei. Fotografiile postate pe Facebook de ieşenii care au trecut prin faţa Primăriei stârnesc comentarii aprinse, majoritatea sarcastice la adresa conotaţiilor pe care le-ar putea trezi obiectele decorative.

Pentru prima dată de Paşte, Primăria Iaşi a decis să monteze decoraţiuni luminoase pe stâlpii de pe bulevardul central al oraşului, dar şi în Copou, înfăţişând ghiocei şi fluturi. Costul celor 50 de ornamente se ridică la 20.000 de lei. Până acum, astfel de decoraţiuni erau montate pe străzile principale ale oraşului doar de Crăciun.

Citiţi şi:

Premieră bizară la Iaşi. Stâlpii de iluminat din centrul oraşului, ornamentaţi în preajma Paştelui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările