Două hoteluri din centrul Iaşiului, scoase la vânzare în această lună. Cât costă o clădire proiectată de Gustave Eiffel

Două hoteluri din centrul Iaşiului, scoase la vânzare în această lună. Cât costă o clădire proiectată de Gustave Eiffel

Hotel Traian şi Hotel Astoria FOTO Grand Hotel Traian Iaşi

Lichidatorii judiciari ai societăţii Turism Moldova, patronată de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, au anunţat o nouă licitaţie pentru Hotelul Traian şi pentru Hotelul Astoria.

Ştiri pe aceeaşi temă

La un an de la intrarea în faliment a societăţii Turism Moldova, se anunţă o licitaţie publică cu strigare pentru două dintre cele mai cunoscute hoteluri din Iaşi.

BDO Business Restructuring SPRL şi Casa de Insolvenţă Rava SPRL – filiala Bucureşti organizează pe 7 martie, de la ora 10.00,  licitaţia publică cu strigare pentru vânzarea pachetului de active compus din Hotel Astoria, „preţul de pornire a licitaţiei este de 2.550.000 euro, exclusiv TVA”. În aceeaşi zi, dar de la ora 15.00, lichidatorii organizează licitaţiile pentru Hotelul Traian, unde „preţul de pornire a licitatiei este de 5.550.000 euro, exclusiv TVA”.
 
Astfel, cel mai vechi hotel din centrul Iaşiului va putea fi cumpărat. Clădirea proiectată în 1882 de faimosul Gustave Eiffel este situată în centrul Iaşiului, iar acum deserveşte un hotel de 4 stele cu 68 de camere. SC Turism Moldova SA este o societate pe acţiuni înfiinţată în 1991 prin reorganizarea unei foste întreprinderi cu capital de stat şi activează în „domeniul hoteluri şi restaurante, aceste activităţi asigurând cea mai mare parte a cifrei de afaceri a companiei“. Este deţinută de omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, care potrivit planului de reorganizare deţine un pachet de 47,3%.

La începutul anului trecut, instanţa a decis, printr-o sentinţă executorie „începerea procedurii generale a falimentului debitorului SC Turism Moldova SA“. Bilanţul financiar depus pe 2016 arată că societatea avea datorii totale de peste 39 de milioane de lei. În urmă cu un an cifra de afaceri a societăţii a fost de 3,7 milioane de lei, iar anul s-a încheiat cu un profit net de peste 1,3 milioane de lei.

Citeşte şi:

Brand turistic cu potenţial fabulos, nesocotit total. Gustave Eiffel, arhitectul turnului din Paris şi a Statuii Libertăţii, are patru construcţii remarcabile la Iaşi


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările