Dosarul fostului prefect Radu Prisăcaru, amânat din cauza unui avocat bolnav

Curtea de Apel Iaşi a dat un nou termen de judecată în cazul lui Radu Prisăcaru, prefectul acuzat de infracţiuni de corupţie. Unul dintre avocaţii acestuia a cerut amânarea pentru că era cu alţi clienţi la audieri, iar celălalt apărător era bolnav.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un nou termen a cerut şi Cristian Maftei, motivând că se află la tratament în China. Cu toate că la termenul de ieri au venit mai mulţi martori, printre care şi Tudor Leonte, fostul subprefect, şi Valeriu Lăcătuşu, fost şef ADS Iaşi, judecătorul a fost nevoit să amâne procesul pentru 2  martie.

La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag. Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mita.

Citiţi şi:

Procesul prefectului de Iaşi va fi reluat

Bătaie de joc: Dosarul prefectului de Iaşi a fost trimis a patra oară la Curtea Constituţională

Soţii Forna vor primi 16 hectare de pământ

Dosarul a fost trimis încă de patru ori la Curtea Constituţională în urma unor excepţii invocate de avocaţi. Ultima a vizat regimul martorilor şi a denunţătorilor în cazul infracţiunilor de corupţie.

Pe lângă apărătorii celor patru persoane judecate în dosar la tergiversarea procesului au mai contribuit şi modificările legislative. Pentru că unul dintre inculpaţi este avocat, dosarul a fost mutat de la Tribunalul Iaşi la Curtea de Apel Iaşi.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările