Dosar penal în care Primăria Iaşi este cercetată pentru tăierea teilor din centrul oraşului

Dosar penal în care Primăria Iaşi este cercetată pentru tăierea teilor din centrul oraşului

Ciote de arbori stilizate au fost instalate pe strada Vasile Pogor, în timpul evenimentului Street Delivery, organizat la Iaşi în perioada 14-16 iunie FOTO Muzeul Literaturii Române Iaşi

Oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au confirmat existenţa unui dosar penal deschis pentru tăierea ilegală a teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul penal de cercetare a fost deschis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi ca urmare a patru sesizări înaintate în perioada 24 mai - 31 iunie de către Dinu Munteanu, unul dintre membrii grupului "Iaşul iubeşte teii".

Ancheta în desfăşurare a Poliţiei Iaşi a fost confirmată printr-o adresă semnată de şeful IPJ Iaşi, chestorul Ioan Scripniciuc: "Cele patru sesizări ale dumneavoastră fac obiectul dosarului penal nr. (...)9804/04.06.2013, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate», faptă prevăzută şi pedepsită de art. 108 din Legea nr. 46/2008. La finalizarea cercetărilor, dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu soluţia procedurală". "Până în momentul de faţă, nu se efectuează cercetări faţă de persoane fizice sau juridice, ci pentru stabilirea existenţei sau inexistenţei faptei, respectiv dacă fapta sesizată întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, iar in functie de rezultatul acestora se vor propune masuri legale unitatii de parchet competente", se arată într-un comunicat al Poliţiei Iaşi.

"Deşi se face responsabilă de majoritatea acestor tăieri, nici Primăria din Iaşi şi nici preşedintele Comisiei de Ordonare a Vegetaţiei Lemnoase din Iaşi (în persoana domnului viceprimar Chirica Mihai) nu au eliberat un comunicat oficial pe această temă. În egală măsură, Poliţia Locală nu a eliberat date suplimentare legate de conţinutul, stadiul actual şi/sau motivaţia acestor cercetări penale", declară Dinu Gabriel Munteanu pe pagina de Facebook a grupului "Iaşul iubeşte teii".

Primăria Iaşi a fost amendată deja cu 60.000 de lei de către Garda de Mediu Iaşi pentru tăierea a peste 70 de tei de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Iaşi în perioada 1-13 februarie 2013. 

Mai puteţi citi:

Toţi teii de pe cel mai important bulevard al Iaşiului sunt puşi la pământ de muncitorii primăriei

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

VIDEO Numărul „avocaţilor” teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările