Doi patroni şi un contabil din Iaşi, judecaţi pentru evaziune fiscală şi fals în acte

Doi patroni şi un contabil din Iaşi, judecaţi pentru evaziune fiscală şi fals în acte

Prejudiciul cauzat de cele două firme depăşeşte 75.000 de lei

Pe lângă Ionel Stănescu (35 de ani), administrator la firma SC Delfina SRL şi Pasărea Stănescu (31 de ani) patroana SC Cogel SRL, procurorii au trimis-o în judecată şi pe contabila celor două societăţi comerciale. Anchetatorii au precizat că prejudiciul total se ridică la peste 75.000 de lei

Potrivit procurorilor ambele societăţi comerciale au derulat contracte cu aceeaşi firmă, iar operaţiunile nu au fost evidenţiate în actele contabile. În cazul firmei Delfina SRL, aceasta a vândut în perioada 2004 - 2005 deşeuri neferoase către societatea Neferocom SRL, afacerile derulate între cele două societăţi nefiind evidenţiate în actele contabile.

În plus cea care se ocupa de contabilitatea firmei, Ana Tălămbuţă (50 de ani) ar fi falsificat 12 facturi fiscale şi chitanţe, acestea fiind emise către societăţi fictive care nu au putut fi identificate. Prejuduciul cauzat prin această firmă se ridică la 17.000 de lei provenit din neplata TVA şi a impozitului pe profit.

Citiţi şi: Sentinţă şoc într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de câteva milioane de euro

În cazul firmei Cogel SRL, aceasta a derulat mai multe contracte tot cu societatea Neferocom SRL. Veniturile obţinute din relaţiile comerciale nu au fost trecute în actele contabile, cauzându-se un prejudiciu de peste 58.000 de lei. Procurorii spun că de contabilitatea firmei s-a ocupat tot Ana Tălămbuţă, care a completat cu date false mai multe facturi şi chitanţe.

Cei doi administratori de firmă au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar contabila societăţilor va fi judecată pentru fals fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citiţi şi: Fiscul a pus biciul pe angajatorii ieşeni: 15 sesizări penale pentru evaziune fiscală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: