Doi bătrâni din Iaşi, lăsaţi fără de 67.000 de euro. Cum funcţionează „metoda bancnotei de 500“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci indivizi din judeţul Iaşi au fost condamnaţi, recent, după ce au reuşit să dea lovitură vieţii lor, furând de la o familie de bătrâni peste 60.000 de euro.

Victime în acest dosar sunt doi pensionari, de 81 şi 78 de ani, care locuiesc alături de una dintre fiicele lor, de 51 de ani, într-un sat din judeţul Iaşi. Familia P. ţinea în casă sumă, înainte de a fi prădată de hoţi, adică în februarie 2018, peste 67.000 de euro. 

„Banii reprezentand economiile membrilor familiei erau depozitaţi la locuinţa persoanelor vătămate din satul Şcheia, judeţul Iaşi, într-o sacoşă din material textil, de culoare maro, prevăzută cu fermoar metalic de culoare argintiu“, se arată în motivarea instanţei. Suma mare de bani a fost adunată în special de cei trei copii ai familiei, care se aflau la muncă în străinătate. 

Pe 9 februarie 2018, Ovidiu şi Claudiu Nunucă, Marius Măgureanu, Cătălin Bostan, Cristian Petrea şi Mihai Stoica, ultimul dintre ei decedat între timp, au ajuns la casa familiei P. L-au abordat pe bărbat, motivând că vor să cumpere cartori. Escrocii s-au înţeles să cumpere 100 de kilograme de cartofi cu 1 leu kilogramul. Mihai Stoica i-a oferit uneia dintre victime 500 de lei, cerând rest 400 de lei. 

„Astfel, persoana vătămată a luat bancnota oferită şi a intrat în casă, în camera unde erau ţinuţi banii familiei. Aceasta a traversat holul locuinţei şi a intrat în cea de a doua cameră, unde sub un pat se afla gentuţa din care a luat o bancnotă de 200 lei şi patru bancnote a câte 50 lei“, se arată în motivarea primei instanţei. Stoica a creat, apoi, o diversiune, timp în care Ovidiu Nunucă a intrat în casă, în locul în care i s-a spus că sunt bani, şi a luat geanta. Individul a fost prins „în fapt“ de unul dintre membrii familiei P. însă atât el cât şi restul complicilor au reuşit să fugă, în trombă, cu maşina. 

După judecarea procesului, magistraţii au concluzionat că hoţii au reuşit efectiv să fugă din casa familiei P. cu 110.000 de lei şi 44.000 de euro. Ovidiu Nunucă a fost condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare şi plasat sub control judiciar. Individul a fost arestat, recent, după ce a dat o lovitură similară, reuşind să fure 25.000 de lei, la Moşna. Ceilalţi complici au primit pedepse cu suspendare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite