Doctorul-deputat Ciuhodaru, profesor la o universitate privată, a obţinut un post de medic de urgenţe într-un spital de stat

Doctorul-deputat Ciuhodaru, profesor la o universitate privată, a obţinut un post de medic de urgenţe într-un spital de stat

Dr. Tudor Ciuhodaru FOTO Arhivă

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicina de urgenţă, a obţinut o încadrare clinică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi graţie unui ordin de ministru care nu precizează dacă doctorii încadraţi în unităţile medicale fără concurs pot preda inclusiv în universităţi private.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doctorul Tudor Ciuhodaru şi-a schimbat locul de muncă de aproape două luni. Medicul şi-a dat demisia din Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, motivându-şi decizia prin faptul că a obţinut o integrare clinică la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”.

„La solicitarea domnului doctor Ciuhodaru şi a Spitalului de Neurochirurgie, contractul medicului cu Spitalul «Sfântul Spiridon» a încetat cu acordul părţilor”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit conducerii Spitalului de Neurochirurgie, dr. Ciuhodaru a fost cooptat în echipa UPU într-un moment în care secţia avea două posturi vacante. Medicul nu a dat concurs pentru post, ci a obţinut o integrare clinică având în vedere că predă cursuri la o universitate. La locul de muncă anterior, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, Ciuhodaru a ocupat postul prin concurs.

Conform Ordinului nr. 1515 din 13 iulie 2007, ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei, personalul didactic din învăţământul superior medical şi farmaceutic desfăşoară activitate integrată prin cumul de funcţii, în baza unui contract individual de muncă cu jumătate de normă,în unităţile sanitare unde funcţionează catedra sau disciplina didactică. Dr. Ciuhodaru arată în CV-ul personal că este cadru didactic asociat la Facultatea de Medicină Dentară de la o universitate privată din Iaşi, Universitatea Apollonia.

„Domnul doctor Ciuhodaru, cadru didactic la Univer­si­tatea Apollonia, a făcut o cerere în vederea angajării în secţia UPU a spitalului noastru. Cererea dumnealui a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al spitalului. Din câte cunosc, doctorul a efectuat activitatea medicală din momentul integrării în secţia UPU“, a subliniat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie, la rândul său cadru didactic la Universitatea „Apollonia“.

Dr. Ciuhodaru a fost contactat pentru un punct de vedere referitor la decizia de a-şi schimba locul de muncă, însă a refuzat dialogul. Medicul a colaborat, până în prezent, cu alte trei spitale: Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan” din Iaşi, Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi Institutul de Psihiatrie „Socola”.

 

Citeşte şi:

Cine este Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul proiectului prin care se cere închisoare pentru protestatarii care „împiedică exercitarea puterii de stat“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: