Directorul Spitalului de Infecţioase din Iaşi propune ca antiviralul Favipiravir să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis: „Decontat de Stat“

Directorul Spitalului de Infecţioase din Iaşi propune ca antiviralul Favipiravir să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis: „Decontat de Stat“

Medicul Florin Roşu  FOTO Arhiva Adevărul

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi consideră că, astfel, formele medii de boală nu ar mai deveni grave şi s-ar reduce presiunea pusă pe sistemul sanitar de numărul mare de bolnavi.

Medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, propune ca medicamentul Favipiravir folosit în spitale pentru tratamentul pacienţilor  COVID să poată fi eliberat în farmacie, pe bază de prescripţie şi să fie decontat de la buget. 

Arguentul medicului este strâns legat de faptul că, astfel, formele medii de boală nu ar mai deveni grave şi s-ar reduce presiunea pusă pe sistemul sanitar. 
 
„Propun ca antiviralul Favipiravir să poată să fie eliberat din farmaciile cu circuit deschis. Sigur, acesta va fi eliberat pe bază de reţetă completată, eliberată de către medicul specialist, medicul de familie. Să fie decontat exclusiv de către stat. Acest deziderat ne va duce, mai mult ca sigur, la reducerea numărului de internări în cadrul spitalului, de transformare a formelor medii în firme severe şi tratarea pacienţilor la domiciliu”, a transmis dr. Forin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.
 
La începutul lunii octombrie, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că medicamentul Favipiravir poate fi eliberat în regim ambulatoriu, de la farmacia cu circuit închis din spitale, pentru bolnavii COVID cu forme uşoare.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările