Dezertare în masă a membrilor PNL Iaşi. Social-democraţii se impun şi în Consiliul Judeţean, ultimul bastion liberal din judeţ. Adomniţei: „Fug precum şoarecii“

Dezertare în masă a membrilor PNL Iaşi. Social-democraţii se impun şi în Consiliul Judeţean, ultimul bastion liberal din judeţ. Adomniţei: „Fug precum şoarecii“

Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi, şi Cristian Adomniţei, şeful filialei PNL FOTO Adevărul

PNL Iaşi a pierdut astăzi, 18 iunie, încă trei reprezentanţi în Consiliul Judeţean. Aceştia au anunţat că vor vota pentru PSD deoarece mai cred încă în proiectul USL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filiala locală a PNL Iaşi a decis să-l exlcudă din partid, într-o şedinţă din 14 iunie, pe Victor Chirilă, fost reprezentant al partidului în Consiliul Judeţean Iaşi. Chirilă a fost dat afară din partid după ce, în seara zilei de 25 mai, a aşteptat rezultatele exit-poll-urilor la alegerile europarlamentare în sediul PSD Iaşi. Ulterior, s-a pronunţat în favoarea refacerii USL şi a criticat în termeni duri conducerea filialei PNL.

Victor Chirilă este un personaj politic controversat, implicat într-un dosar de prostituţie cu minore şi candidat împotriva lui Adomniţei la şefia filialei locale.

După excludere, Chirilă a declarat că va susţine "aripa Tăriceanu", iar astăzi, 18 iunie, a anunţat că alţi trei liberali din consiliul judeţean, Iordan Vintilă, Ciprian Roşca şi Mihai Florin, vor vota în concordanţă cu opţiunile PSD.

Filiala locală a PSD îşi asigurase deja majoritatea simplă (de 19 la 18 voturi) în deliberativul judeţean după parafarea înţelegerii cu cei patru consilieri PPDD şi atragerea dezertorului Chirilă. Acum, se apropie de constituirea majorităţii de două treimi, adică 24 de voturi din 37 maxim posibile. Le-ar mai fi necesare două voturi. Cel mai probabil le va atrage din tabăra PDL, unde au existat în ultima perioadă mai multe semne de rebeliune împotriva noii conduceri, exercitate de Dumitru Oprea, senator PDL.

„Colaborarea cu domnul Adomniţei nu a fost foarte apropiată, poate nu am fost pe aceeaşi lungime de undă la nivelul comunicării. La nivel personal, hotărârea de a continua proiectul USL am îmbrăţişat-o mai demult. Înainte se discuta liber în Biroul Politic Judeţean al PNL, se ascultau opinii. Acum lucrurile s-au mai schimbat”, a declarat Iordan Vintilă, pentru cityzen.ro.

O altă membră de marcă a PNL Iaşi, Camelia Gavrilă, a anunţat în urmă cu două zile că demisionează din PNL. Gavrilă şi-a pierdut cu această ocazia funcţia de consilier local pe care o deţinea, dar a rămas la şefia Inspectorului Şcolar Judeţean Iaşi, instituţie la conducerea căreia a revenit în 2012.

Preşedintele PNL Iaşi, şef în acelaşi timp al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a comentat în termeni duri ultimele dezertări din partid: „Sunt scârbit de atitudinea celor patru oameni. Acest lucru arată că, de fapt, ei nu au avut caracter şi, acum când e greu, fug precum şoarecii de pe corabia care se pregătea să se scufunde. Necazul lor este ca această corabie va învinge şi va ajunge la mal”.

Mai puteţi citi:

Noua majoritate politică la Iaşi. PSD şi PDL au dat mâna în culise pentru trecerea PNL pe linie moartă. Coregrafia democrat-liberală în consiliul judeţean

Moştenitorii lui Fenechiu de la PNL Iaşi: "Trădătorul" Cozmanciuc, şef interimar. Liberalii îl agrează mai degrabă pe Cristian Adomniţei

Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate de către un apropiat din partid

Victor Chirilă candidează la şefia PNL Iaşi împotriva lui Cristian Adomniţei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările