Detalii despre starea bărbatului din Iaşi confirmat cu malarie

Detalii despre starea bărbatului din Iaşi confirmat cu malarie

FOTO rfi.ro

Medicii spun că băbatul şi-a făcut toate vaccinurile cerute de vizita pe continentul african, dar a omis un tratament suplimentar care se face şi înainte, şi după.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani diagnosticat cu malarie, boală infecţioasă adesea fatală, se află sub atenţia medicilor din Iaşi. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, a precizat că starea pacientului este stabilă din punct de vedere hemodinamic şi respirator, iar acum se află sub tratament şi monitorizare permanentă.
 
Bărbatul are istoric de călătorie pe continentul african. Acesta a călătorit în Africa la începutul lunii iunie, în interes de serviciu.
 
„Pacientul a fost într-o ţară din Africa atât în 2019, cât şi anul acesta. La ceva timp de la revenire, a început să prezinte frisoane, febră şi o stare de oboseală care s-a accentuat. A venit cam la două săptămâni de la primele simptome“, a declarat Florin Roşu, managerul spitalului din Iaşi. 
 
Ţinând cont de zona unde a călătorit şi simptomele prezentate, pacientului i s-a făcut testul pentru malarie, iar dignosticul a fost confirmat.
 
Bărbatul îşi făcuse vaccinurile obligatorii înainte de a pleca în călătorie, dar nu a luat şi tratamentul antimalarie. Acesta se administrează cu cel puţin o săptămână înainte de a pleca în zona periculoasă, pe parcursul şederii, dar şi o săptămână după întoarcerea în ţară.
 
Direcţia de Sănătate Publică a demarat în acest caz o anchetă epidemiologică, dată fiind perioada lungă de şedere acasă a pacientului, timp în care a intrat în contact cu mai multe persoane.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările