Descoperire despre busuiocul roşu, făcută de două studente de la Iaşi, premiată de specialişti

Descoperire despre busuiocul roşu, făcută de două studente de la Iaşi, premiată de specialişti

Cristina Precupeanu şi Georgiana Rădeanu Foto USAMV Iaşi

Două studente de la Iaşi au fost premiate în cadrul unui simpozion ştiinţific organizat de USAMV Cluj în mediul virtual. Munca de cercetare a celor două studente s-a axat pe impactul fertilizării neconvenţionale asupra busuiocului roşu.

Studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) au participat la primul simpozion ştiinţific organizat la 17 iunie, în mediul virtual, la Cluj-Napoca. 
 
Cristina Precupeanu şi Georgiana Rădeanu, de la Facultatea de Horticultură a USAMV Iaşi, au participat la Simpozionul Ştiinţific Studeţesc organizat online cu două lucrări, iar una din acestea a obţinut menţiune. 
 
„Cercetări privind influenţa diferitelor tipuri de fertilizări asupra busuiocului roşu” este titlul lucrării ştiinţifice a studentelor ieşene premiate, coordonate de către prof. univ. dr. Neculai Munteanu, prof. univ. dr. Vasile Stoleru şi asist. univ. dr. Gabriel - Ciprian Teliban.
 
„Scopul lucrării este evaluarea influenţei unor fertilizanţi convenţionali (chimici şi organici) şi neconvenţionali (biosolide, microorganisme) asupra unei culturi de busuioc. În vederea realizării acestui scop am stabilit mai multe obiective - dintre care amintim influenţa unor fertilizanţi asupra producţiei de herba proaspătă şi uscată, influenţa fertilizanţilor luaţi în studiu asupra unor caracteristici biometrice ce determină productivitatea culturii şi efectul fertilizanţilor utilizaţi asupra conţinutului de pigmenţi clorofilieni la două soiuri de busuioc”, a precizat Cristina Precupeanu, studentă la Facultatea de Horticultură a USAMV Iaşi.
 
Din descoperirile celor două studente, s-a concluzionat că fertilizarea neconvenţională poate fi o alternativă viabilă la utilizarea îngrăşămintelor chimice pentru cultura de busuioc roşu. 
 
                                 Busuioc roşu  Foto Facebook - Grădina cu Plante Aromatice
 
Simpozionul Studenţesc organizat de USAMV Cluj se află la cea de-a XVIII-a ediţie, anul acesta desfăşurându-se în mediul online. La manifestare au fost înscrişi peste 350 de studenţi, pe 15 secţiuni. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: