Descinderi într-o comunitate ţigănească din judeţul Iaşi după ce şase persoane au furat 65.000 de euro de la un bătrân

Descinderi într-o comunitate
ţigănească din judeţul Iaşi după ce şase persoane au furat 65.000 de euro de la un bătrân

Poliţiştii au descins de la primele ore ale dimineţii FOTO Adevărul

Nouă locuinţe din localitatea Moţca, judeţul Iaşi, au fost percheziţionate în cursul diminţeii de marţi, 20 februarie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru tâlhărie calificată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii ieşeni au cerut ajutorul colegilor din judeţele Vaslui şi Bacău înainte de a descinde în locuinţele unor romi din localitatea Moţca. Percheziţiile au au avut loc după ce, pe 9 februarie, şase bărbaţi din Moţca au furat de la un bătrân de 90 de ani 44.000 de euro şi 110.000 de lei.

Făptaşii au intrat în contact cu victima sub pretextul cumpărării unor produse agricole, pentru care au oferit o bancnotă de 500 de lei. Ar fi reuşit astfel să intre în curtea bătrânului de unde ar fi sustras o geantă în care se afla suma de bani amintită.

După ce au luat geanta, tâlharii au sărit gardul şi au fugit din curte. „Înainte de escaladarea gardului, unul dintre autori a fost prins de persoana vătămată P. A., dar s-a smucit din prinsoarea acesteia, iar persoana vătămată a căzut cu mâna stângă într-un ţepuş al porţii. Totodată persoana vătămată P. A. s-a deplasat la portiera din partea dreaptă a autoturismului, unde au urcat persoanele necunoscute, pe care a deschis-o, moment în care şoferul a demarat, târând persoana vătămată pe o distanţă de circa 2 metri, fără ca aceasta să cadă pe pământ”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi,

Astăzi, după percheziţiile efectuate, au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor aproximativ 49.000 lei. Cinci persoane au fost deja arestate în acest caz. „A şasea persoană, cercetată în cadrul dosarului penal, faţă de care era emis un mandate de aducere, s-a prezentat la data de 19 februarie a.c. la sediul I.P.J. Iaşi, iar în urma probatoriului administrat în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului cu propuneri legale”, au precizat poliţiştii ieşeni.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările