Deputatul Neculai Răţoi a murit. Politicianul a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, cu 26 de ani de mandat

Deputatul Neculai Răţoi a murit. Politicianul a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, cu 26 de ani de mandat

Deputatul neculai Răţoi a murit FOTO Mediafax

Deputatul PSD Neculai Răţoi a murit în dimineaţa zilei de luni, 25 aprilie, la vârsta de 77 de ani. Politicianul a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, conducând municipiul Paşcani din judeţul Iaşi timp de 26 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neculai Răţoi a murit în apartamentul său din  municipiul Paşcani, el fiind grav bolnav de mai multă vreme. newspascani.com notează că demnitarul suferea de diabet şi că în 2015 a fost diagnosticat cu o boală gravă, fiind internat în ultima perioadă de mai multe ori în diferite unităţi spitaliceşti din Iaşi.

Pe 15 martie, Neculai Răţoi a împlinit 77 de ani. El a devenit pentru prima dată primar al municipiului Paşcani în anul 1982, reuşind să îşi păstreze mandatul şi după căderea regimului comunist.

A renunţat la funcţie în 2008, atunci când a candidat din partea PSD la un post de deputat, pe care a reuşit să îl câştige la o diferenţă foarte mare faţă de contracandidaţii săi.

În 2015, Răţoi, alături de alţi politicieni din Paşcani, printre care şi actualul primar, Dumitru Pantazi, dar şi senatorul Florin Constantinescu, au fost puşi sub acuzare de către DNA într-un dosar penal de abuz în serviciu cu prejudicii pentru Primăria Paşcani.

Citeşte şi:

Mogulul PSD Neculai Răţoi de la Paşcani, „curentat“ de DNA laolaltă cu toată primăria unde a condus cu mână de fier

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: