Deputat PSD, după rezultatul alegerilor: „Trebuie să ne reformăm acum, altfel PSD va dispărea“

Deputat PSD, după rezultatul alegerilor: „Trebuie să ne
reformăm acum, altfel PSD va dispărea“

Silviu Macovei FOTO Facebook/Silviu Macovei

Deputatul ieşean Silviu Macovei, din Iaşi, a catalogat rezultatele alegerilor prezidenţiale ca fiind “ruşinoase” şi „cea mai dură înfrângere a PSD din toată istoria partidului”. Macovei e de părere că partidul trebuie să se reformeze, altfel va dispărea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Macovei spune că PSD a obţinut, ca număr de voturi, un rezultat similar cu cel al ultimelor alegeri, însă partidul nu a reuşit să atragă simpatia nehotărâţilor sau al celor care, până acum, nu se implicau în politică. 

„Mai mult, diaspora a fost ignorată de PSD, ceea ce este o greşeală fatală. Aceşti români nu au plecat de prea mult bine, ci dezamăgiţi de perspectiva viitorului în România. Iar faptul că au votat masiv înseamnă că îşi doresc să se reîntoarcă acasă şi să îşi construiască un trai decent în ţară. Iar PSD a eşuat în a da această încredere”, a precizat Silviu Macovei.

Acesta a mai arătat că „poate principala vină” care i se poate imputa conducerii partidului este că a ignorat complet tinerii şi adulţii tineri. 

„Dacă acum zece ani, un tânăr licean de 18 ani care abia avea drept de vot nu se implica în politică şi nu venea la vot, acesta acum are 28 de ani, lucrează, are chiar şi un copil. El este mult mai implicat şi mult mai preocupat nu atât de salariul minim, cât mai ales de viitorul lui şi al copiilor lui în ţară. Iar acest om se gândeşte pe termen lung, iar pentru el PSD nu putea fi o viziune despre viitor ci una despre trecut.”

Deputatul PSD de Iaşi a mai arătat că acum este momentul unei schimbări majore în PSD, altfel acest partid „va merge din rău în mai rău”.

„Am avertizat public încă înainte de europarlamentare că dacă nu venim cu oameni noi şi mentalităţi proaspete vom pierde alegeri după alegeri. Acum trebuie să ne reformăm, nu mai târziu, altfel PSD va dispărea”, a încheiat Silviu Macovei, într-o postare publică de Facebook.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările