Cele mai amuzante nume de localităţi din România: Cum şi-au primit numele satele Budăi şi Sculeni din judeţul Iaşi

Cele mai amuzante nume de localităţi din România: Cum şi-au primit numele satele Budăi şi Sculeni din judeţul Iaşi

Imagine din satul Cioca Boca, judeţul Iaşi

Cele mai amuzante nume de localităţi din România. Mai multe localităţi din judeţul Iaşi au denumiri care stârnesc amuzamentul celor originari din alte zone. Printre cele mai excentrice nume de sate din judeţ se numără cel al localităţii Cioca Boca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociate în general cu termenii argotici din limba română, o serie de denumiri ale unor localităţi din judeţul Iaşi stârnesc amuzamentul celor din alte zone ale judeţului. 

Provenind din comune sărace, multe dintre ele neştiute de populaţia urbană, numele excentrice ale unor localităţi au rămas un mister chiar şi pentru băştinaşi, în lipsa unor cercetări istorice care să le desluşească etimologia. 

Poate unul dintre cele mai amuzante nume de localităţi din judeţul Iaşi este Cioca Boca, o comunitate de câteva sute de suflete, situată la aproximativ 35 de kilometri de municipiul Iaşi. 

O altă denumire de localitate din judeţul Iaşi care s-ar încadra în aceeaşi categorie este şi Sculeni. Situată la marginea judeţului, la graniţa cu Republica Moldova, localitatea ieşeană are corespondent în ţara vecină o comunitate care are acelaşi nume. 

În urmă cu câţiva, profesorul universitar Ionel Boamfă, de la Facultatea de Geografie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” spunea că o parte din denumirile de sate considerate ciudate ar proveni de la porecle. „Aşa avem satele Iepureni şi Găureni din judeţul Iaşi, respectiv satele urmaşilor lui Iepure şi Gaură, aceste două nume fiind de fapt porecle", explica Boamfă. 

În judeţul Iaşi mai sunt şi alte nume amuzante de localităţi: Budăi, Scobinţi sau Glodenii Gândului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: