Declaraţiile medicilor după moartea fulgerătoare a unui tânăr artist răpus de coronavirus. „A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate”

Declaraţiile medicilor după moartea fulgerătoare a unui tânăr artist răpus de coronavirus. „A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate”

Silviu Huţanu     FOTO Facebook

Tânărul artist a ajuns la spital cu o afectare plumonară de 75%, iar în doar câteva zile plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 95%, în ciuda tratamentului primit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Huţanu, membru al formaţiei SoundCheck Band, şi-a dat ultima suflare joi, 29 octombrie. Tânărul fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni şi era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.
 
Medicii spun că tânărul în vârstă de 37 de ani a primit la Iaşi tratamentul pe care l-ar fi primit şi în străinătate. „A primit tot ce ar fi primit şi în străinătate, Remdesivir, Tocilizumab, plasmă hiperimună, antibiotice, tratamente foarte scumpe. Nu am ezitat nicio clipă, ne-am ocupat îndeaproape de el. Din păcate, cu toate acestea, lucrurile nu au mers cum ne-am dorit”, a explicat pentru Ziarul de Iaşi unul dintre medicii care s-au ocupat de acest caz.
 
Înainte de a fi diagnosticat cu COVID-19, Silviu nu avea alte probleme grave, excepţie făcând o hipertensiune arterială, care era ţinută sub tratament, potrivit apropiaţilor artistului.
 
Joi, 13 octombrie, Silviu Huţanu a ajuns la Spitalul Căi Ferate din Iaşi cu o afectare plumonară de 75% şi, în doar câteva zile, plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 95%, în ciuda tratamentului primit. 
 
Astfel, sâmbătă, 17 octombrie, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi în stare gravă.
 
„Era internat la noi, fiind diagnosticat cu COVID. Din păcate, s-a pierdut din cauza insuficienţei respiratorii grave”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul spitalului. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările