De ce a abandonat-o mama pe fetiţa de un an intoxicată cu pufuleţi înmuiaţi în alcool

De ce a abandonat-o mama pe fetiţa de un an intoxicată cu pufuleţi înmuiaţi în alcool

Luiza Nour, mama fetiţei intoxicată cu alcool FOTO Facebook/nour luiza

Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi a finalizat ancheta în cazul fetiţei de un an care a ajuns în comă alcoolică la spital.

Fetiţa de un an şi două luni din judeţul Iaşi care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” va fi încredinţată spre creştere unui asistent maternal.

Potrivit DGASPC Iaşi, mama fetiţei care se află în Irlanda a luat legătura cu asistenţii sociali şi le-a explicat că nu se poate întoarce în ţară pentru că abia acum şi-a găsit de lucru. Prin urmare, după ancheta socială efectuată la domiciul mamei din comuna Lungani, DGASPC Iaşi a hotărât să încredinţeze fetiţa cea mică a ieşencei unui maternal profesionist.

Luiza Nour, mama copilei, are trei copii cu trei bărbaţi diferiţi. Ieşeanca are două fetiţe, în vârstă de 1 an, respectiv 4 ani, şi un băieţel de doi ani. Pacienta care este internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este fiica unui cetăţean pakistanez pe care tânăra l-a cunoscut în Irlanda.

Ceilalţi doi copii sunt făcuţi cu doi bărbaţi români. Dacă pe copila intoxicată cu alcool, tânăra mamă a lăsat-o în grija unei rude din comuna Miroslava, pe fetiţa de patru ani a lăsat-o în grija mamei sale. Băieţelul de doi ani al femeii este înfiat de o familie din oraşul Târgu-Frumos, după cum arată primarul Gheorghe Pricopie din comuna Lungani.


„Familia fetei este necăjită. Tânăra are trei copii din diferite relaţii. Fetiţa cea mare a rămas la noi în comună, în grija bunicii. Fetiţa cea mică a fost lăsată la o mătuşă, iar băiatul este înfiat de mai mult timp de o familie din Târgu Frumos. Din informaţiile mele, tânăra nu beneficia de ajutor social”, a explicat Gheorghe Pricopie, primarul comunei Lungani.Momentan, fetiţa care va ajunge în grija unui asistent maternal nu are certificat de naştere.

„Este o situaţia mai complicată pentru că tatăl minorului, un cetăţean pakistanez care se află în Irlanda, nu are permis de şedere în acest stat. Prin urmare, fetiţa născută acolo, cu toate că a fost recunoscută de bărbat, nu are certificat de naştere. În acest caz, copila va fi încredinţată unui asistent maternal profesionist, după externare. S-a făcut anchetă socială la domiciliul bunicii şi s-a stabilit că cealaltă fetiţă va rămâne acolo”, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Joi noaptea, fetiţa cea mică a ieşencei Luiza Nour a ajuns în comă alcoolică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Potrivit medicilor, micuţa a fost hrănită cu pufuleţi înmuiaţi în alcool.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: