Daily Mail i-a asmuţit din nou pe britanici împotriva României, după ce doi ţigani din Iaşi au luat avionul spre Londra ca să cerşească de Sărbători: „Cât de deştepţi am fost să-i primim în UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorul român trimitea banii acasă prin MoneyGram, susţine Daily Mail
Cerşetorul român trimitea banii acasă prin MoneyGram, susţine Daily Mail

Un material publicat în perioada Crăciunului de tabloidul britanic Daily Mail s-a viralizat pe Internet, având în jur de 2.000 de comentarii, majoritatea înjositoare la adresa României. Articolul prezintă povestea a doi romi din Iaşi care ar fi mers de Sărbători la Londra, cu avionul, pentru a cerşi. La Iaşi, autorităţile spun că cei doi protagonişti ai materialului nu figurează în baza de date a celor care au comis infracţiuni.

Povestea publicată de tabloidul britanic Daily Mail conţine mai multe nuanţe denigratoare la adresa românilor. Cu titlul „E un moment bun pentru a veni să cerşeşti în Marea Britanie. Un cuplu de ţigani români a sosit cu un zbor de 38 de lire şi a câştigat 800 de lire pe străzile Londrei într-o săptămână, pe care i-a transferat acasă familiei”, Daily Mail îi prezintă pe soţii Petru şi Ancuţa Neagu, de 29, respectiv 25 de ani.

Cei doi ar fi ajuns la Londra înainte de Crăciun şi ar fi câştigat, doar în weekendul trecut, 800 de lire sterline din cerşit. Jurnaliştii de la Daily Mail spun că cei doi ar fi cerşit pe Oxford Street din Londra. “Cu siguranţă a meritat”, nuanţează Daily Mail.

Cum au greşit englezii valoarea salariului mediu din România

Jurnaliştii tabloidului britanic susţin că i-au găsit pe cei doi ieşeni la un oficiu poştal din apropiere de Hyde Park din Londra. Acolo, soţii trimiteau banii obţinuţi din cerşit acasă, în România, unde au patru copii cu vârste cuprinse între un an şi patru ani.

cersetori londra

“În curând vor mai avea o gură de hrănit deoarece Ancuţa va naşte cel de-al cincilea copil, primăvara următoare. După o jumătate de oră în care a trimis banii mamei Ancuţei, care are grijă de nepoţi, Petru a ieşit din nou să cerşească”, au scris jurnaliştii britanici, care au mai aratat că Petru Neagu îi păcălea pe englezi că ar avea probleme cu picioarele, fapt infirmat de reporteri. Într-o discuţie cu reporterul Daily Mail, cei doi ieşeni ar fi spus că au ajuns în Marea Britanie cu un zbor de 38 de lire sterline, până la Luton (aeroport din Londra). 

„Copiii mei sunt flămânzi şi sunt nevoită să locuiesc cu mama mea, care este oarbă. Nu este de muncă pentru noi, ţiganii, în Iaşi şi nu avem nimic”, ar fi spus Ancuţa Neagu reporterilor Daily Mail. Aceştia continuă reportajul cu un pasaj subiectiv în care insinuează sărăcia lucie din România.

„Când am sugerat că cerşitul în Londra a fost mai degrabă profitabil, decât dacă ar fi lucrat în România, unde salariu mediu lunar este 176 de lire (n.r. - este o eroare, salariul mediu din România, echivalentul în lire sterline fiind de aproximativ 300 de lire sterline. Valoarea avansată de englezi este a salariului minim pe economie), ea a răspuns superficial: «Este foarte greu pentru noi. Trebuie să stăm în stradă toată ziua şi poliţia vine după noi»”, se arată în materialul publicat de Daily Mail, care mai precizează că cei doi cerşetori români îşi păstrează hainele într-un cutie telefonică.

Referitor la trasferul banilor, jurnaliştii englezi susţin că Ancuţa Neagu ar fi spus: “Ştim cum să trimitem banii acasă pentru că de asta suntem aici la cerşit. Dacă nu am putea face asta, ce rost ar mai avea să fim aici”, materialul se încheie cu precizarea celor doi că s-ar putea să se întoarcă şi de Revelion la Londra, pentru a cerşi. „Este un timp prielnic pentru noi să venim în Marea Britanie la cerşit”, ar fi spus cei doi, prin intermediul unui translator, jurnaliştilor englezi.

Opiniile cititorilor Daily Mail

În doar câteva zile de la publicarea materialului pe site-ul Daily Mail, unul dintre cele mai accesate din Marea Britanie, aproape 2.00 de persoane au comentat pe forumul online al tabloidului. Majoritatea mesjelor postate de cititori sunt jignitoare la adresa României, dar se îndreaptă şi împotriva propriilor guvernanţi. Prezentăm, mai jos, câteva dintre comentariile cele mai apreciate de pe forumul Daily Mail.

Ce se întâmplă cu ţara noastră iubită. Citeşti asta, domnule Blair (Tony Blair, fost premier englez)? Trebuie să răspunzi pentru multe lucruri!

De ce permitem unor asemenea oameni să vină aici, dacă nu vin pentru a munci. Eu nu sunt fericit să văd străzile pline cu cerşetori din ţări străine. Contribuim cu destui de mulţi bani la Uniunea Europeană şi dăm ajutoare peste hotare pentru ca ţari ca România să aibă grijă de proprii cetăţeni.

Haideţi, veniţi cu toţii şi vom fi oficial cea mai proastă ţară de pe planetă!

O, da!, cât de deştepţi am fost să acceptăm România în Uniunea Europeană. Genii, într-adevăr!

Românii sunt în general oameni buni, dar cei care îi primim sunt dintr-aceia de care ei vor să scape

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite