Curiosul caz al politicianului care şi-a donat partidului salariile pe următorii 23 de ani. Tânărul n-are casă, e plin de datorii, dar a oferit 250.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr liberal din Iaşi, Marius Dănuţ Minea, se află în topul persoanelor fizice din România care au donat sume de bani către partidele politice. Situaţia lui Minea este bizară: deşi în declaraţia de avere susţine că are un salariu de 1.000 de euro pe lună, cu 0 lei în conturi, fără casă şi fără maşină, liberalul ar fi împrumutat 1,1 milioane de lei pentru a-i oferi partidului.

Marius Minea este lider al Tineretului Naţional Liberal din Iaşi şi unul dintre principalii sponsori pe persoană fizică a acestui partid. 

Conform unor documente oficiale publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Minea a donat partidului, pentru campania de la alegerile europarlamentare, suma de 1,14 milioane de lei. 

Tânărul politician de la Iaşi a fost, astfel, al doilea donator al partidului la precedentele alegeri, pe prima poziţie situându-se Ana Maria Dimitriu (38 de ani), consilier local la Primăria Vrancea, cu 1,4 milioane de lei.

În vârstă de 30 de ani, Marius Dănuţ Minea este de profesie chimist şi lucrează la Apavital, operatorul de apă din judeţul Iaşi. De acolo, potrivit declaraţiei sale de avere, Minea a încasat în ultimele 12 luni (declaraţie publicată în iunie 2019), 36.741 de lei. Minea este şi consilier judeţean, funcţie pentru care a fost retribuit cu 11.667 de lei.

Cumulate, cele două venituri duc la un salariu lunar modest: 4.000 de lei, în condiţiile în care soţia lui Minea, Ana-Maria, care e consilier la un cabinet parlamentar, a declarat un venit salarial anual de 7.476, deci puţin peste 600 de lei lunar. Cei doi au de achitat lunar şi o rată la bancă, după ce în 2018 au împrumutat 35.000 de lei de la BRD, cu scadenţă în 2023.

Marius Minea nu a răspuns apelurilor telefonice şi nici SMS-urilor noastre pentru a preciza de unde a obţinut suma de bani pe care a donat-o partidului.

Tânărul politician nu e singurul din Iaşi care a fost foarte generos cu propriu partid. Vasile Roman, membru al partidului Pro România şi fost consilier al primarului Mihai Chirica a donat şi el formaţiunii politice de care aparţine 1,22 milioane de lei. 

Varujan Vosganian, de la ALDE, a donat 850.000 de lei, Petru Movilă, de la PMP, 134.000 de lei, iar Tudor Ciuhodaru, de la PSD, 50.000 de lei. Ciuhodaru este, de altfel, singurul ieşean care a ajuns parlamentar european. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite