Cumătrul primarului de Iaşi, acuzat de un tun de două milioane de euro. Multimilionarul Puşcaşu, pus sub acuzare pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ieşeni instrumentează un dosar în care omul de afaceri Vasile Puşcaşu, cumătru al primarului din Iaşi, Mihai Chirica, este acuzat de spălare de bani. Anchetatorii au pus deja sechestru pe bunurile afaceristului.

Afaceristul Vasile Puşcaşu are ca­litatea de suspect de la finele lunii aprilie, atunci când şi o parte din bunurile sale au fost puse sub sechestru de anchetatori. Procurorii ieşeni refuză, la nivel oficial, să ofere orice fel de informaţii despre acest dosar, motivând că ancheta se află, în prezent, într-o fază nepublică. „Pot să confirm doar existenţa dosarului însă nu putem oferi niciun fel de alte informaţii întrucât ancheta se află într-un stadiu nepublic“, ne-a precizat, ieri, Adina Bocai, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Dosarul a fost deschis urmare a unei sesizări făcute de către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Sesizarea a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, unitate de Parchet care l-a şi pus sub acuzare pe Vasile Puşcaşu. În timpul cercetărilor, vizat de investigaţie a devenit şi un avocat din Iaşi, descoperit de procurori după verificarea CNP-ului oferit de către ONPSCB. Datorită calităţii sale profesionale, dosarul a fost declinat Par­che­tului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

La finele săptămânii trecute, Vasile Puş­caşu a contestat măsura asiguratorie im­pusă pe 24 aprilie împotriva sa. Judecătorii nu au dispus însă vreo soluţie în acest caz.

„Admite excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei a judecătorului de drep­turi şi libertăţi din cadrul Tribu­na­lului Iaşi, invocată de suspectul contestator Puşcaşu Vasile. Trimite cauza având ca obiect contestaţie măsură asigurătorie judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi“, au decis judecătorii de la Tribu­nal, în camera de Consiliu. 

Afacerile lui Puşcaşu

Afaceristul, patron al Unistil, firmă cu sediul în Bârlad, a fost în mijlocul mai multor scandaluri după ce s-a speculat că ar fi realizat profituri grase prin intermedierea de autobuze către municipalitatea din Iaşi. Până recent, firma lui Puşcaşu a avut şi mai multe rute de transport public în municipiul nostru, pe care le-a obţinut începând cu 2006, fără vreo licitaţie. Puşcaşu este cumătru cu actualul primar Mihai Chirica însă înainte de asta a avut o relaţie apropiată şi cu Gheorghe Nichita, fostul edil al municipiului. 

Puşcaşu s-a dezis de fostul primar după ce acesta a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie. Mai mult decât atât a şi fost audiat de procurorii DNA într-un dosar al lui Nichita declarând că i-ar fi acordat cadouri lui Nichita constând în sume de bani sau băuturi fine. Nu există nicio acuzaţie oficială a DNA cu privire la aceste aspecte, însă.

Vasile Puşcaşu nu a răspuns la telefon pentru a comenta dosarul în care este suspect. 

Citeşte şi: 

Noul primarul al Iaşiului, invocat într-un dosar de trafic de influenţă. Reacţia lui Chirica: „lucrurile pot fi întrebate în toate sensurile”

DEZVĂLUIRI Nevasta viceprimarului de Iaşi, şef al PSD, doctorat cu bucluc şi bani primiţi pe nedrept prin intermediul unui rector apropiat al partidului

Godfather Chirica. Primarul din Iaşi botează fiul unui liberal după ce în trecut a creştinat copiii mai multor afacerişti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite