Cum a umilit un tânăr cu şase clase Crima Organizată. A fost achitat pentru trafic de droguri fără să meargă măcar la proces

Cum a umilit un tânăr cu şase clase Crima Organizată. A fost achitat pentru trafic de droguri fără să meargă măcar la proces

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri FOTO Poliţia Română - DIICOT

Judecătorii ieşeni au achitat, definitiv, un bărbat din Iaşi care a fost acuzat de DIICOT de trafic de droguri. Magistraţii au considerat că probele prezentat de procurori sunt insuficiente.

Constantin Iliuţă a fost trimis în judecată în februarie 2016, obţinând achitare şi la instanţa de fond, în urmă cu un an. Procurorii l-au acuzat pe ieşean că, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, ar fi vândut unor investigatori sub acoperire cantităţi mici de marijuana.

Iliuţă ar fi realizat tranzacţii similare şi în 2013, când cumpărător ar fi fost tot un investigator sub acoperire. În timpul procesului, tânărul nu s-a prezentat, el lucrând în prezent la o spălătorie auto din Marea Britanie. În urma cercetării judecătoreşti, magistraţii au concluzionat că probele prezentate de procurori sunt insuficiente pentru a demonstra că Iliuţă este vinovat. Astfel, declaraţiile martorilor nu au fost concludente, la fel şi interceptările, se arată în motivarea judecătorilor. La rândul său, audiat în 2014, la DIICOT, bărbatul a negat acuzaţiile.

Magistraţii au mai constatat că procesele verbale în care se consemna vânzarea unor cantităţi de marijuana către investigatorii sub acoperire fuseseră întocmite în baza celor relatate de investigatorul sub acoperire şi a colaboratorului său, şi nu întocmit în mod direct de aceştia.

„Suspiciunea organelor judiciare privind implicarea inculpatului Iliuţă Constantin în activităţi specifice de trafic de droguri, pe o perioadă semnificativă de timp - începând din anul 2010 - nu a fost confirmată de alte probe administrate în cauză pe parcursul a mai bine de 5 ani şi 4 luni“, se mai arată în motivarea primei instanţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: