Cum sunt şantajaţi afaceriştii de interlopii români: „Când te prind, bag cuţitul în tine”. Unul dintre fraţii Corduneanu, reţinut şi eliberat

Cum sunt şantajaţi afaceriştii de interlopii români: „Când
te prind, bag cuţitul în tine”. Unul dintre fraţii Corduneanu, reţinut şi
eliberat

Bogdan Corduneanu, unul dintre fraţii Corduneanu, alături de manelistul Nicolae Guţă

Bogdan Corduneanu (36 de ani), fratele liderului grupării interlope cu acelaşi nume de la Iaşi, a fost plasat în arest la domiciliu în seara zilei de marţi, 12 noiembrie, ca urmare a unei decizii luate de Judecătoria Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de Corduneanu, judecătorii au mai dispus măsura arestului la domicliu şi pentru Bogdan Iacob, un amic de-al acestuia. Amândoi sunt acuzaţi de şantaj.

Potrivit unor surse, dosarul de şantaj a fost dechis de către Serviciul de Investigaţii Criminale pe 28 octombrie 2019, atunci când omul de afaceri L.I. a sunat la 112 şi s-a plâns că este ameninţat de către Bogdan Corduneanu şi alte două persoane.

În acea seară, L.I. se afla la pizzeria Dopo Poco atunci când Corduneanu, Cristian Pavel (33 de ani) şi Bogdan Iacob (31 de ani) au venit la el şi l-au ameninţat. Incidentul din pizzerie ar fi fost însă doar picătura care a umplut paharul pentru omul de afaceri.

L.I. ar fi fost ameninţat sistematic, în special prin mesaje telefonic, începând cu 1 august 2019. Scopul presupusului şantaj ar fi fost restituirea unei presupuse datorii de 20.000 de lei. La dosar, L.I. a depus mai multe capturi după SMS-urile primite, unele dintre acestea fiind de-a dreptul brutale. „Când te prind, bag cuţitul în tine“, ar fi fost unul dintre mesaje.

Reţinuţi pentru 24 de ore, Corduneanu şi Iacob au fost prezentaţi Judecătoriei Iaşi, aseară, cu propunere de arestare preventivă. Amândoi au fost plasaţi în arest la domiciliu. „Din punctul meu de vedere, acuzaţiile formulate de catre organele de anchetă nu sunt susţinute de probe. Mă bucur ca instanţa nu a admis cererea de arestare preventivă şi sunt convis că la finalul cercetărilor penale se va ajunge la concluzia că nu se impune trimiterea în judecată“, a spus avocatul Răzvan Huţanu, apărătorul lui Bogdan Corduneanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: