Cum să-ţi repari maşina pe banii autorităţilor. Cazul medicului care şi-a stricat automobilul într-o groapă

Cum să-ţi repari maşina pe banii autorităţilor. Cazul medicului care şi-a stricat automobilul într-o groapă

Gropile din asfalt pot pune la plată autorităţile locale sau centrale FOTO Adevărul

Primăria municipiului Iaşi a fost obligată să achite contravaloarea reparaţiilor efectuate la un vehicul accidentat într-o groapă nesemnalizată, situată pe un drum public. Proprietarul maşinii, un doctor, a fost despăgubit de către firma de asigurări, însă aceasta s-a îndreptat împotriva autorităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul dintre firma de asigurări şi municipalitatea ieşeană a fost unul de lungă durată, sentinţa definitivă venind după trei ani de procese şi după şase ani de la momentul evenimentului.

Motivarea deciziei definitive, luată de Tribunalul Iaşi, a fost publicată recent pe portalul rolii.ro, documentul relevând modul în care firma de asigurări a câştigat procesul.

„Instanţa consideră că s-a făcut dovada raportului de cauzalitate între avariile suferite de autoturism şi starea tehnică a carosabilului, distrugerea autoturismului. Drept urmare, raportat la probele administrare în dosar, faţă de considerentele de fapt şi de drept, va admite acţiunea şi va obliga pârâtele să plătească reclamantei suma de 2.517 lei reprezentând contravaloarea despăgubirilor, precum şi la plata dobânzii legale în cuantum de 385,52 lei”, se arată în motivare. 

De asemenea, municipalitatea ieşeană a mai fost obligată să plătească şi daune de 1.730 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

În timpul procesului, reprezentanţii Primăriei au cerut respingerea acţiunii, motivând că „există o  culpă a conducătorului  auto în producerea accidentului rutier”. 

Citeşte şi: 

Un radar din Iaşi a „prins“ doi cai păscând cu 104 km/h. Poliţia Rutieră, umilită în instanţă de o şoferiţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: