Cum se rezolvă conflictele în politica rurală: Primar către contracandidatul politic: “Vezi pistolul, îţi tăbăcesc fundul cu el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pipirig ar fi fost bătut de primarul din localitatea Probota, cel care l-ar fi ameninţat în trecut cu pistolul
Vasile Pipirig ar fi fost bătut de primarul din localitatea Probota, cel care l-ar fi ameninţat în trecut cu pistolul

Un primar din judeţul Iaşi este cercetat penal pentru purtare abuzivă după ce ar fi bătut un fost contracandidat la Primărie în sediul instituţiei. Edilul spune însă că acuzaţiile care i se aduc sunt minciuni şi că el ar fi fost, de fap, cel agresat.

Un scandal cu pumni, sânge şi înjurături ca la uşa cortului, în care protagonişti sunt doi oameni politici, a ajuns recent pe masa procurorilor ieşeni. Protagonişti sunt doi oameni politici din Probota, liderii PSD şi PMP din comună, care se acuză reciproc de lovire în urma unui eveniment ce a avut loc la mijlocul lumii martie. Atunci, Vasile Pipirig, liderul PMP, a acuzat că ar fi fost lovit de primarul din comună după ce l-a apostrofat pe acesta din cauza imposibilităţii de a plăti o taxă la Primărie. Primarul Vasile Dadu ripostează însă şi spune că lucrurile nu stau aşa cum susţine Pipirig şi că el ar fi fost, de fapt, cel lovit în acea zi. “Face circ”, ne-a spus ieri Dadu.

Ameninţări cu pistolul

În plângerea pe care Vasile Pipirig a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, la 10 zile după ce ar fi fost agresat, şeful PMP Probota spune că Vasile Dadu l-ar mai fi ameninţat şi în trecut, ba chiar folosindu-se de un pistol. Potrivit documentului, acest lucru s-ar fi întâmplat în urmă cu un an. “În primăvara anului 2014 lucram la vie, iar numitul Dadu Vasile a oprit maşina. Având arma în mâna dreaptă, a deschis portiera şi mi-a spus: «O vezi? Cu asta îţi voi ciurui fundul»”, se arată în plângerea obţinută de “Adevărul”.

Referitor la incidentul de pe 13 martie, Vasile Pipirig susţine că, în acea zi, a mers la primărie pentru a depune o cerere de înmatriculare a unui autoturism iar agentul fiscal i-a comunicat că trebuie să meargă la Iaşi pentru a “cumpăra” un formular pentru fişa de înmatriculare. Pipirig spune că a depus contestaţie la Primărie şi că l-a întrebat pe primarul Dadu (foto dreapta) cum este posibil să i se ceară o sumă atât de mare pentru “concesiune”. După aceste evenimente, între Pipirig şi Dadu a izbucnit un conflict despre care cel dintâi are următoarea variantă: “Menţionez faptul că după acest moment numitul Dadu Vasile s-a îndreptat spre uşa de la intrare, apoi s-a întors. Eu am crezut că va merge către biroul domnului viceprimar, însă când a ajuns în dreptul meu, pe la spate, m-a lovit în zona capului cu pumnul. Menţionez că în mână avea chei sau un obiect metalic. În acel moment m-am dezechilibrat şi am căzut pierzându-mi cunoştinţa, iar numitul Dadu Vasile mi-a aplicat în zona feţei două lovituri cu pantoful iar eu i-am spus să nu mai dea în mine că mă omoară”, se arată în plângerea lui Pipirig.

Primarul Dadu, contactat ieri de “Adevărul”, are însă o altă variantă. Acesta a precizat că, de fapt, Pipirig ar fi fost cel care a făcut scandal şi că el ar fi fost cel agresat. “Nu a fost aşa cum spune domnul Pipirig. Eu am fost cel lovit. Am avut fractură la umăr. A făcut un mare teatru, este un scandalagiu. A mai jignit şi alţi funcţionari, a mai avut plângeri”, ne-a spus Dadu. Referitor la presupusa ameninţare cu pistolul, primarul a precizat că este o invenţie spunând că el nu deţine armă.

La rândul său, acesta a înaintat plângere pentru ultraj împotriva lui Vasile Pipirig. “Cele două părţi au depus plângeri una împotriva celeilalte. Aceste plângeri s-au reunit iar cât de curând vom fi chemaţi la audieri”, a precizat Gianina Poroşnicu, avocata lui Vasile Pipirig. Acesta a fost candidat la Primăria Probota, în 2012, pierzând alegerile în faţa lui Vasile Dadu.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite