Cum au reuşit elevii unui colegiu renumit să îşi schimbe dirigintele pe care l-au acuzat de bullying. Dacălul a fost şi sancţionat de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii şi elevii clasei a XII-a E de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-au revoltat împotriva dirigintelui Sorin Sitea, pe care l-au acuzat că îşi tratează elevii în mod discriminatoriu.

Sorin Sitea nu va mai preda la clasa a XII-a E nici materia Istorie, un alt profesor de la acest obiect fiind deja delegat de către conducere. 

„A renunţat domnul profesor, şi cred că a fost decizia cea mai bună pentru a dezamorsa această situaţie. Urmează ca o persoană neutră să echilibreze situaţia la clasă, pentru ca aceşti elevi să se poată pregăti corespunzător pentru examenul de bacalaureat. Diriginte va fi consilierul şcolar, care va trebui să armonizeze relaţiile din interiorul clasei. Sperăm ca această soluţie să creeze un climat corect şi echilibrat în care elevii să se poată pregăti pentru examene“, ne-a spus Gabriela Săndulescu, directorul şcolii ieşene.

Directoarea a mai arătat că profesorul Sitea a fost şi sancţionat de către Consiliul de Administraţie cu o observaţie scrisă, motivul fiind că nu a gestionat corespunzător situaţia din clasă, nu a rezolvat la timp toate probleme care au apărut şi nu a rezolvat disensiunile dintre elevi.

Înlocuirea şi sancţionarea profesorului vine după ce, zilele trecute, un grup de părinţi ce au elevi în clasa a XII-a E a depus un memoriu semnat de 18 persoane prin care a cerut înlocuirea profesorului Sitea.

Imagine indisponibilă

Printre acuzaţiile părinţilor s-au numărat:

- presiunea psihică pe care o exercită asupra acestora prin descurajarea în mod vădit de a avea rezultate bune sau, dacă au acele rezultate, minimalizarea şi bagatelizarea acelor rezultate; 

- favorizarea fiicei sale şi a grupului de elevi ce iau în particular ore cu dumnealui prin aplicarea unui sistem de notare diferit decât în cazul celorlalţi elevi, în defavoarea celor din urmă; 

- presiunea psihică, exercitată asupra elevilor prin ameninţări directe sau voalate, cu expresii jignitoare şi termeni peiorativi; corectarea testelor scrise cu rea-voinţă, cu părtinire şi lipsă de profesionalism, fără a afişa baremul de corectare“.

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite