Cum se realizează şi de ce materiale ai nevoie pentru a crea o coroniţă de Crăciun unicat

Cum se realizează şi de ce materiale ai nevoie pentru a crea o coroniţă de Crăciun unicat

Coroniţă realizată de Didina Sava FOTO Facebook Didina Sava

Pe lângă coroniţele din ramuri de brad pe care le punem la uşa de la intrare sau pe masa de Sărbători, unii artizani creează cununi originale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Artizanul ieşean Didina Sava a explicat cum realizează coroniţele destinate să împodobească casele în perioada Sărbătorilor de Iarnă. „Coroniţele mele sunt creaţii unicat lucrate artizanal, adică 95% din elementele de decor sunt confecţionate de mine. Eu nu reproduc modele şi nu folosesc elemente de decor gata confecţionate în fabricile chinezeşti. Eu confecţionez florile pe care le decupez din fetru, le asamblez cu acul, le adaug crenguţele cu mărgele, frunzele şi ulterior le montez prin lipire pe cercul învălătucit în pâna la 5 metri de panglică“, a scris artizanul pe pagina sa de Facebook.

Pentru o coroniţă lucrează minimum şase ore: „este o activitate laborioasă care implică nu doar efort de creativitate în a gândi designul, cromatica, dar şi a duce la bun sfârşit confecţionarea unei coroniţe. În total lucrez minimum 6 ore la confecţionarea unei singure coroniţe. Eu nu copiez modele şi nu întotdeauna le nimeresc din prima aşa ca să treacă de cenzura mea estetică, adică se întâmplă să mai revin asupra unei compoziţii“.

Coroniţele sunt realizate din inele de polistiren de diferite diametre. Ineleul este îmbrăcat în panglici de diferite culori şi texturi. De asemenea, elementele decorative pot fi din materiale lucrate artizanal, dar şi diferite accesorii cu teme de iarnă: brazi, fulgi, reni sau clopoţei.
 

Citeşte şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: