Reacţia Blue Air la gerul siberian din vagoanele CFR. Avionul Iaşi-Bucureşti în ianuarie şi februarie, mai ieftin decât trenul

Reacţia Blue Air la gerul siberian din vagoanele CFR. Avionul Iaşi-Bucureşti în ianuarie şi februarie, mai ieftin decât trenul

Oferta postată pe pagina de Facebook a companiei Blue Air

Oficialii companiei Blue Air au mediatizat în cursul zilei de 5 ianuarie oferte promoţionale la un minim istoric pentru cursele pe care le operează pe ruta Iaşi - Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ofertele sunt valabile pentru lunile ianuarie şi februarie, în limita locurilor disponibile. Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul oficial Blue Air, în intervalul ofertat ar putea fi rezervate în jur de 39.000 de locuri. 

Cei de la compania aviatică ofertează o călătorie pe ruta Iaşi - Bucureşti sau Bucureşti - Iaşi la preţul de 89,99 de lei, în condiţiile în care biletul pe acelaşi traseu la clasa a II-a la CFR Călători costă 94,5 lei.

Tariful de 89,99 de lei este valabil în cazul în care clienţii companiei aviatice aleg să plătească cu cardul online. În cazul în care biletele sunt plătite prin metoda "depunere numerar", preţul scade vertiginos. Practic, o călătorie dus-întors cu avionul la Blue Air în intervalul promoţional poate ajunge la preţul de 134,5 lei, în condiţiile în care CFR practică un tarif de 146 de lei la clasa I pentru un singur drum pe ruta Iaşi - Bucureşti.

În ultimele zile, sute de români s-au plâns de condiţiile primitive de călătorie oferite în trenurile CFR. În condiţiile în care temperaturile au scăzut până la -15, chiar -20 de grade Celsius, multe dintre vagoanele CFR pe rute lungi, inclusiv Iaşi - Bucureşti, n-au putut fi încălzite. În plus, trenurile ajung în gări cu întârzieri uriaşe. Teoretic, o călătorie cu trenul pe ruta menţionată ar trebui să dureze, conform programării, în jur de şapte ore. Pe de altă parte, un drum cu avionul pe aceeaşi distanţă nu durează mai mult de 40 de minute.

Răspunsul CFR variază în jurul expresiei "se circulă în condiţii de iarnă", iar oficialii companiei au mediatizat un portal în care trenurile pot fi urmărite în timp real.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: