Cum putem păcăli ore în şir senzaţia de foame. Importanţa hidratării pe tot parcursul unei zile aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriţioniştii oferă sfaturi pentru a păcăli senzaţia de foame FOTO: Shutterstock
Nutriţioniştii oferă sfaturi pentru a păcăli senzaţia de foame FOTO: Shutterstock

Nutriţioniştii au soluţii pentru „a fenta” vreme îndelungată foamea, dar fără a ne afecta sistemul digestiv prin restricţii alimentare.

Nu de puţine ori auzim expresia ''am o foame de lup''. Şi asta pentru că de multe ori nu apucăm să mâncăm la timp, cum trebuie sau ce trebuie. Iar atunci când ne este foame mâncăm o cantitate uriaşă de alimente.

Nutriţioniştii oferă câteva sfaturi pentru menţinerea senzaţiei de saţietate mai mult timp. Astfel, două secrete ar fi să mestecăm bine alimentele şi să consumăm alimente neprocesate

„Încercaţi să mestecaţi corect alimentele, lăsaţi cuţitul şi furculiţa din mână între îmbucături şi vă veţi sătura înainte de a mânca foarte mult. Studiile au arătat că alimentele care trebuie mestecate mai mult pot ajuta la scăderea în greutate. De asemenea, gândiţi-vă la aspectul următor: alimentele pe care organismul trebuie să le proceseze mai puţin, sunt absorbite mai rapid. Dacă lăsăm toată munca maşinilor, atunci când vor fi consumate, alimentele nu vor mai avea nevoie de prea multă prelucrare. Consumaţi cât mai multe alimente proaspete şi evitaţi gustările foarte procesate’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Un al sfat ar fi să se consume alimente bogate în fibre la toate mesele, deoarece sunt nutrienţi cu numeroase beneficii: sănătatea aparatului digestiv, controlul glicemiei şi scăderea colesterolului. Mai mult, fibrele prelungesc senzaţia de saţietate. Sunt recomandate cerealele integrale, pâinea integrală, fructele şi legumele. 

Important este şi să nu săriţi mesele. De obicei micul dejun este cel ‘’sacrificat’’, însă nutriţioniştii subliniază că atunci când ni se va face foame vom avea nevoie de o cantitate mult mai mare de alimente pentru a ne sătura. Ideal ar fi să se mănânce la fiecare 3-4 ore pentru a evita apariţia senzaţiilor de foame puternică. 

Mai mult, mesele trebuie să conţină mâncăruri echilibrate.

‘’Aveţi grijă ca, la fiecare masă, alimentele consumate să conţină un amestec de proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Acest lucru vă va ajuta să vă săturaţi mai uşor şi să evitaţi apariţia senzaţiei de foame la scurt timp după masă. De exemplu, puteţi mânca un sandwich cu pâine integrală, ton, salată verde şi avocado sau un grătar de pui cu orez integral şi legume’’, explică nutriţionistul Adina Rusu. 

Foarte importantă este şi hidratarea deoarece setea poate fi confundată cu foamea. 

Vă mai recomandăm:

Care sunt alimentele cele mai bogate în colesterol. Dieta care favorizează cel mai des apariţia bolilor cardiovasculare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite