Cum putem evita să devenim victimele caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Romania TV
FOTO Romania TV

Sute de persoane ajung anual la spital din cauza căldurii. Cele mai multe dintre acestea au nevoie de îngrijire medicală după ce fac insolaţie, o afecţiune caracterizată prin supraîncălzirea organismului sau, după ce, în urma expunerii la soare, se aleg cu arsuri.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţie ca în zilele în care temperatura depăşeşte 35 de grade C să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00-18.00, consumul zilnic de cât mai multe lichide (în jur de 1,5-2 litri de apă pe zi, indicat fiind însă un pahar de apă la 15-20 de minute) şi consumul de fructe şi legume (pepene roşu, galben, prune, castraveţi, roşii), deoarece sunt bogate în apă.

De asemenea, este indicat să se evite consumul de alcool sau de băuturi care conţin cofeină sau zahăr(ceai, cafea, sucuri) deoarece acestea favorizează deshidratarea şi sunt diuretice. 

Evitate ar trebui să fie în perioadele foarte călduroase şi activităţile care necesită un consum mare de energie, precum sportul sau treburile gospodăreşti.

Dacă este necesară expunerea la soare în timpul amiezii, indicat este să purtăm pălării, haine mai largi, din fibre naturale şi culori deschise.

Citiţi şi:

Zece filme moderne de mister foarte bine cotate de critici şi public

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite