Cum să pregăteşti roşiile pentru trei gustări de vară. Combinaţii răcoroase de legume pentru anotimpul cald

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rosii

Vă propunem trei gustări răcoroase de roşii, în combinaţii delicioase care asigură organismului aportul necesar de vitamine şi minerale. Gustările se pot pregăti în mai puţin de 20 de minute şi cantităţile indicate asigură realizarea a câte patru porţii din fiecare.

Roşiile sunt legume bogate în săruri alcaline care reuşesc să menţină inima tânără şi pielea frumoasă. Studiile au arătat că o singură roşie folosită în alimentaţia zilnică are capacitatea de a aduce organismului cantitatea necesară de vitamina C.

„Adevărul” vă propune trei gustări răcoroase pe bază de roşii, realizate conform indicaţiilor de pe site-ul petitchef.ro. 

Pregătirea acestora nu durează mai mult de 20 de minute, iar cantităţile indicate pentru fiecare reţetă asigură realizarea a câte patru porţii din fiecare.

Roşii umplute cu legume şi smântână

Ingrediente: opt roşii, patru morcovi, două rădăcini de păstârnac, două linguri de unt, două lingur de smântână, jumătate de ardei iute, o legătură de mărar verde, o lămâie, sare şi piper după gust.

rosii umplute

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă legumele. Se taie câte un căpăcel la fiecare roşie şi, cu grijă, se scoate miezul cu o linguriţă, astfel încât să nu se spargă. Se condimentează roşiile în interior cu piper şi sare, după gust. Se dă morcovul şi păstârnacul pe răzătoare. Legumele rase se amestecă cu unt, smântână, ardei şi mărar şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Roşiile umplute cu acest amestec se ornează cu frunze de mărar.

Salată de roşii cu mentă

Ingredinte: şase roşii potrivite, trei fire de ceapă verde, o lingură de mentă, o lămâie, o linguriţă de coriandru, un vârf de sare.

Mod de preparare: Ceapa verde, menta şi coriandrul se toacă mărunt, iar roşiile se tai rondele. Se pun toate într-un castron şi se amestecă cu zeama de lămâie şi vârful de sare. Se mănâncă pe loc, cât este proaspătă şi se poate decora cu frunze întregi de mentă.

  

Salată de dovlecei şi roşii

Ingrediente: 500 de grame de dovlecei, un ardei gras, trei roşii medii, 20 de măsline fără sâmburi, o ceapă, două ouă fierte tari, 150 de grame de brânză de capra, o lingură cu muştar, trei linguri cu ulei de măsline, două linguri cu oţet, sare, piper, apă.

Cele mai bune roşii gratinate

Mod de preparare: 

Se taie dovleceii în rondele cât mai subţiri; se taie  ceapa în felii şi ardeiul gras în fâşii fine; se feliază măslinele; se taie roşiile în felii şi se scot seminţele. Se pregăteşte o cratiţă în care se pune apă la fiert.


Când apa clocoteşte, se adaugă rondelele de dovlecei şi se lasă la fiert patru minute, până când devin moi. Se taie brânza de capră în cubuleţe şi ouăle fierte în felii.

Se pregăteşte un sos vinegreta, punem oţetul peste ulei, condimentăm cu piper şi sare, iar apoi adăugăm muştarul şi amestecăm bine. Scurgem bine dovleceii fierţi şi îi lăsăm să se răcorească. Pregătim un bol în care punem dovleceii, rondelele de ceapă, ardeiul, feliile de măsline şi rosiile pe care le amestecăm. Turnăm deasupra sosul vinegreta şi omogenizăm. Punem feliile de ou şi cubuleţele de brânză. Gustăm şi condimentăm, dacă mai este nevoie. Lăsăm salata o oră în frigider şi abia apoi o servim. 

Citeşte şi:

Topul celor mai sănătoase gustări

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite